Elon Musk spune că achiziționarea Twitter nu este o modalitate de a face bani, nefiind interesat de aspectele financiare

Redacția apr. 23, 2022 0 comentarii
Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia

Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, a declarat că nu îl interesează aspectele financiare ale achiziției Twitter. Comentariile sale au fost făcute după ce, la 14 aprilie, un document depus la Securities and Exchange Commission (SEC) a arătat că miliardarul s-a oferit să cumpere platforma de socializare pentru 43 de miliarde de dolari.

Musk a precizat că interesul său de a cumpăra compania nu se datorează unor motive bănești, ci mai degrabă pentru a ajuta interesele civilizației. Întrebat de ce a făcut această ofertă de un miliard de dolari într-un interviu acordat săptămâna trecută la conferința TED2022, Musk a răspuns „Cred că este foarte important să existe o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”.

Potrivit lui Musk, este vital ca oamenii să aibă atât „realitatea, cât și percepția că pot vorbi liber în limitele legii”. Acesta a adăugat că achiziționarea Twitter nu este o modalitate de a face bani, spunând că nu este interesat de aspectele financiare.

Musk a subliniat că nu este sigur că ar putea cumpăra compania. Cu toate acestea, un document de reglementare SEC depus joi a arătat că Musk a obținut angajamente de finanțare în valoare totală de 46,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter.

Twitter a recunoscut public oferta de tranzacție, dar nu a răspuns încă. La 14 aprilie, compania a declarat că va „analiza cu atenție propunerea pentru a determina cursul de acțiune pe care îl consideră a fi în interesul companiei și al tuturor acționarilor Twitter”.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.