Energia eoliană a redevenit, după aproape trei ani, principala sursă de energie din Germania

Redacția iun. 7, 2023 1 comentarii
parc eolian_n

Aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestrul din 2023 a venit de la energia eoliană, arată datele publicate miercuri, turbinele eoliene depăşind cărbunele şi devenind cel mai mare furnizor de energie al ţării, transmite Reuters.

Aproximativ 32,2% din electricitatea din Germania a fost produsă de vânt, în primele trei luni din 2023, faţă de 30% în cazul cărbunelui, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

A fost pentru prima dată din trimestrul doi din 2020 când energia eoliană a fost principala sursă de energie a celei mai mari economii europene.

Sursele convenţionale de energie – cărbune, gaz şi energia nucleară – încă reprezintă peste jumătate din producţia de electricitate din Germania (51,4%, în uşoară scădere faţă de anul trecut (52,9%), conform Destatis.

Germania vrea să genereze cel puţin 80% din electricitate din surse regenerabile, până în 2030. Ultimele centrale nucleare au fost închise în aprilie, iar producţia de cărbune este în scădere continuă.

Sursa foto: Facebook / RWEA - Asociatia Romana pentru Energie Eoliana

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *