Ernst & Young își va separa diviziile de audit şi de consultanţă în două companii, pentru a evita conflictele de interese

ey foto

Ernst & Young (EY) a declarat joi că intenţionează să-şi separe diviziile de audit şi de consultanţă în două companii, pentru a atenua preocupările autorităţilor de reglementare cu privire la potenţialele conflicte de interese, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Cele patru mari firme de contabilitate, care includ EY, Deloitte, KPMG şi PricewaterhouseCoopers, se află de ani de zile în atenţia autorităţilor de reglementare din cauza temerilor că serviciile de consultanţă ale companiilor le-ar putea submina capacitatea de a efectua evaluări independente.

EY, cu sediul la Londra, care în iunie a negat informaţiile privind planurile sale de restructurare, a declarat că va furniza celor 13.000 de parteneri ai săi mai multe informaţii înainte ca votul referitor la separare, care va avea loc de la ţară la ţară, de la sfârşitul anului 2022. Este probabil ca votul să se încheie la începutul anului 2023.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Dacă va fi ratificată de către parteneri, divizarea companiei ar marca cea mai mare schimbare din sector de la prăbuşirea, în 2002, a firmei de audit Arthur Andersen, care a fost implicată în scandalul companiei de energie Enron şi a cărei cădere a redus numărul marilor companii de audit de la cinci la patru.

Autoritatea de reglementare a sectorului de audit şi contabilitate din Marea Britanie, Financial Reporting Council, a cerut celor patru mari firme, în 2020, să separe auditul, ca afacere de sine stătătoare, în Marea Britanie, până în iunie 2024, parţial din cauza eşecurilor corporative ale firmei de construcţii Carillion şi retailerului BHS.

Afiliatele EY, care au auditat registrele companiei de plăţi Wirecard AG, se confruntă, de asemenea, cu critici din partea investitorilor companiei germane de fintech, după prăbuşirea acesteia în 2020.

EY a negat orice faptă greşită.

Concurenţii EY s-au confruntat, de asemenea, cu o presiune crescută pentru a-şi separa activităţile de audit şi consultanţă. Cu toate acestea, Deloitte şi PricewaterhouseCoopers au declarat la începutul acestui an că nu au planuri de restructurare şi că vor continua cu modelele lor de afaceri actuale.

EY se aşteaptă să raporteze un venit record de 45,4 miliarde de dolari pentru cel mai recent exerciţiu financiar, în creştere cu 13,5% faţă de anul anterior, potrivit unui articol al Financial Times.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: