Europa va evita recesiunea în 2023, spune guvernatorul Băncii Centrale a Franței

Redacția ian. 18, 2023 0 comentarii
analiza calcule recesiune criza

Europa va evita o recesiune în acest an datorită rezistenței economiei sale, a prognozat șeful băncii centrale a Franței, în timp ce instituția încearcă să domolească inflația prin creșterea ratelor dobânzilor, scrie Financial Times.

În cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, guvernatorul Banque de France, François Villeroy de Galhau, a declarat că indicatorii economici recenți arată că Europa și probabil SUA vor evita recesiunea în 2023.

Guvernatorul a declarat miercuri că invazia Rusiei în Ucraina și inflația ridicată au dus la o încetinire economică.

El a adăugat că factorii de decizie politică vor „câștiga bătălia împotriva inflației” și vor continua să majoreze ratele dobânzilor, dar că speră că ratele vor începe să scadă în vara anului viitor.

Dar acesta a adăugat că este puțin probabil ca Banca Centrală Europeană să reia politica monetară ultra relaxată după ce banca și-a atins obiectivul de reducere a inflației la 2% până în 2025.

El a spus că inflația va oscila probabil în jurul acestei cifre-țintă și că băncile centrale nu vor „scădea anormal de mult ratele” în următoarea eră a politicii monetare. Ratele foarte scăzute din ultimii trei ani au fost o „situație excepțională”, care a declanșat riscuri deflaționiste.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *