Eurostat: România, printre statele Uniunii Europene unde producţia industrială a crescut în decembrie / Cel mai sever declin s-a înregistrat în Ungaria

francesca-industries-lohn

Producţia industrială a scăzut cu 1,6% în zona euro şi cu 1,2% în Uniunea Europeană în decembrie, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), transmite Agerpres.

În noiembrie, producţia industrială a crescut cu 2,6% în zona euro şi cu 2,3% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale în decembrie au fost înregistrate în Danemarca (2,4%), Portugalia (1,8%), Estonia şi Luxemburg (ambele cu 1,6%) şi România (0,9%), cel mai sever declin fiind în Ungaria (minus 2,5%), Belgia (minus 1,9%) şi Finlanda (minus 0,9%).

Pe ansamblul anului trecut, producţia industrială a scăzut cu 8,7% în zona euro şi cu 8% în Uniunea Europeană, comparativ cu 2019.

În decembrie, comparativ cu perioada similară din 2019, producţia industrială a scăzut cu 0,8% în zona euro şi cu 0,4% în Uniunea Europeană.

Cele mai importante creşteri în decembrie comparativ cu luna similară din 2019 au fost în Slovacia (6,8%), Polonia (6,1%) şi Letonia (4,7%), iar cel mai sever declin a fost în Belgia (minus 4,6%), Malta şi Portugalia (ambele cu minus 4,3%).

România a înregistrat în decembrie o creştere anuală de 0,2% a producţiei industriale, după un declin de 0,5% în noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *