Probleme serioase în funcționarea hidrocentralei Porțile de Fier 1, cea mai mare a României. Defecte ascunse la turbinele a trei hidroagregate din șase

Barajul-Hidrocentralei-Portile-de-Fier-I Harta Romaniei

Hidroelectrica cumpără un Studiu de Fezabilitate care să releve sursa problemelor la sistemul de reglaj al poziției paletelor rotoriului turbinei pentru hidroagregatele 1, 4 și 6 Kaplan ale CHE Porțile de Fier 1, cea mai mare hidrocentrală a României și obiectiv strategic. Potrivit anunțului de licitație din SICAP, Hidroelectrica este dispusă să plătească 17 milioane lei pentru acest SF care se va întinde pe 18 luni. După identificarea problemelor, compania va trebuie să efectueze ample lucrări de reparații la aceste turbine, care pot merge până la înlocuirea de părți componente. În acest moment, Hidroelectrica nu știe cum să facă aceste lucrări de reparație și modernizare așa că a demontat aceste hidroagregate cu totul și a făcut reparații superficcilae, însă problema nu a dispărut.

„Dată fiind situația HA1, HA4 și HA 6 la care se semnalează probleme serioase în exploatare, cu un comportament care indică defecte la sistemul de reglaj al poziției paletelor rotoriului turbinei (până în prezent nefiind identificată cauza exactă), până la execuția unor lucrări ample de modernizare, s-a luat măsura execuției unor lucrări de tip LN4 (de mentenanță – n.r.) cu demontarea turbinelor hidroagregatelor în funcție de starea lor tehnică”, precizează reprezentanții Hidroelectrica. Aceste lucrări de mentenanță durează între 12 și 16 luni, funcție de hidroagregat, un motiv pentru care Hidroelectrica nu se poate baza, încă din această primăvară, pe funcționarea tuturor celor șase agregate de la Porțile de Fier 1, așa cum Economedia deja a arătat.

Pentru identificarea problemelor, trebuie o analiză a unei firme specializate, cu personal înalt calificat. Turbinele Kaplan sunt de capacitate mare, cu o putere de 200 MW fiecare, cădere de 26,5 metri și un diametru al rotorului de 9,5 metri. Ansamblul energetic Porțile de Fier 1 este exploatat în comun de România și Serbia. Partea românească de hidrocentrală are șase grupuri a câte 200 de MW. Există și Porțile de Fier 2, mai mic, cu o capacitate de 400 MW, pe partea românească.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Hidroelectrica este cel mai mare și mai profitabil actor din producția de energie din România. Deține, cu o capacitate instalată de 6.400 MW, circa 40% din acest sector.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Inițial nu am vrut să comentez acest articol , plin de greșeli de gramatică sau de redactare . Dar a nu comenta este ca și cum aș cauționa un alfabetizat nefuncțional ( vedeți diferența ) .
    Exemple :
    ……..poziției paletelor rotoriului turbinei ( palelor ) , paleta este cu totul și cu totul altceva ;
    ….. compania va trebuie să efectueze ample ….;
    ……..a făcut reparații superficcilae,……;
    ……sistemul de reglaj al poziției paletelor rotoriului turbinei ( repetată ) …;Caracteristicile generale sunt identice pentru cele două centrale românești (centrala de bază și centrala suplimentară Gogoșu): zece hidroagregate, fiecare cu câte o putere de 27 MW; …Nu 400 MW cum scrie autorul .
    In rest numai de bine.

  2. Doamna Deacu , acum câteva luni , după un comentariu , mi-ați răspuns justificând numărul mare de typou-urile prin volumul mare de muncă și numărul redus de redactori . Am înțeles acest argument , cu toate că eu consider că un material scris , mai ales în presă , nu trebuie publicat decât după o verificare a corectitudinii informației și a redactării .
    Ceea ce nu înțeleg este atitudinea redactorului ( redacției ) privind greșelile semnalate și corectarea acestora . Este cazul și comentariului de mai sus , care semnalează greșeli de gramatică , de informare și typo-uri .
    Să le luăm pe rând :
    – 1. ……..poziției paletelor rotoriului turbinei ( palelor ) , paleta este cu totul și cu totul altceva ; Partea componentă a unui rotor , la care se face referire , se numește PALĂ .Paleta se folosește la ping pong . Paleta este un cuvânt polisemantic , așa că are multe sensuri. ROTORIULUI – ESTE CLAR un typo .
    -2.….. compania va trebuie să efectueze ample ….; Greșeală de gramatică. Autorul nu cunoaște conjugarea acestui verb. Corect – va trebui . Formă inflexibilă , eu va trebui , tu va trebui , ș.a.m.d.
    -3……..a făcut reparații superficcilae,……; Clar un typo .
    -4.……sistemul de reglaj al poziției paletelor rotoriului turbinei ( repetată ) …Vezi punctul 1 .
    -5.Caracteristicile generale sunt identice pentru cele două centrale românești (centrala de bază și centrala suplimentară Gogoșu): zece hidroagregate, fiecare cu câte o putere de 27 MW; …Nu 400 MW cum scrie autorul . Informație eronată.
    Concluzie : Nu este vorba doar de typo-uri . Sunt greșeli de gramatică și de informare . Cu toate că am semnalat toate aceste erori , nu au fost făcute corecturile necesare .
    Superficialitate ? Dispreț față de cititori ? Dvs. știți .
    In rest numai de bine.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.