Facebook va avea un Centru de Confidenţialitate

Mark Zuckerberg

Meta lucrează la ceea ce numeşte Centrul de Confidenţialitate, o zonă care va grupa toate opţiunile privind intimitatea utilizatorilor de Facebook şi va încerca să-i educe pe aceştia legat de ceea ce reprezintă opţiunile prezente, potrivit news.ro.

Compania numită până nu demult Facebook a anunţat lansarea Privacy Center, o secţiune în care se regăsesc toate opţiunile privind intimitatea utilizatorilor.

Opţiunile din Privacy Center vor fi împărţite în cinci secţiuni: securitatea datelor, partajarea datelor, colectarea datelor, utilizarea datelor şi reclame.

Meta spune că noul Centru de Confidenţialitate pune un mare accent pe educarea utilizatorilor, explicându-le acestora şi ce reprezintă opţiunile prezentate.

Prin educarea utilizatorilor, Meta pare să spună că, în cazul în care apar incidente privind datele personale, responsabilitatea nu mai este a companiei, ci a utilizatorului care nu şi-a configurat contul cum trebuie.

Pentru început, noul Privacy Center este vizibil pentru un număr redus de utilizatori de desktop din Statele Unite, însă va fi, pe parcursul următoarelor luni, disponibil la nivel global.

Privacy Center va putea fi accesat în Facebook mergând la Settings > Privacy.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *