Florin Cîţu, despre posibilul faliment al City Insurance: Dacă se va întâmpla ceva cu City Insurance, toți clienții vor fi protejați!

Carmen Radu sept. 15, 2021 0 comentarii
asigurare auto rca

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că se lucrează la două Ordonanţe de Urgenţă în domeniul asigurărilor, precizând că documentele sunt în circuitul de avizare.

Potrivit acestuia, primul proiect vizează preţurile RCA, iar al doilea vizează situaţia de la City Insurance, liderul pieţei RCA, cu peste 3 milioane de clienţi, care ar putea intra în faliment.

Întrebat dacă se au în vedere măsuri în domeniul asigurărilor, după situaţia City Insurance, premierul a transmis:

„Sunt două Ordonanţe de urgenţă în avizare. Am discutat şi astăzi cu Consiliul Concurenţei, ar trebui să fie pe masa Guvernului săptămâna viitoare. O Ordonanţă se referă la preţurile asigurărilor RCA, iar alta la situaţia City insurance, daca se ajunge acolo, pentru a asigura că nu se ajunge ca oamenii să aibă un claim şi să nu poată fi plătit, deci ne asigurăm că se vor putea plăti banii de la Fondul de Garantare. Dacă se întâmplă ceva că toţi clienţii sunt protejaţi”, a declarat miercuri Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Liderul pieţei asigurărilor RCA – City Insurance – este la un pas de faliment, situaţia afectând milioane de clienţi. Compania este ameninţată cu falimentul pentru că nu a putut aduce un capital minim de 150 de milioane de euro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a confirmat săptămâna trecută informațiile Economedia că City Insurance, liderul pieței de asigurări din România, nu a virat banii pentru majorarea de capital, pentru a respecta cerința minimă de capital. ASF afirmă că analiza situația și va lua deciziile care se impun. Astfel, autoritatea ar putea decide retragerea licenţei City şi ar putea cere falimentul companiei.

 

Sursa foto: assets.publishing.service.gov.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.