Fondul de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital își cere falimentul în Statele Unite ale Americii

Redacția iul. 2, 2022 0 comentarii
criptomonede

Fondul de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital a depus o cerere de faliment în Statele Unite ale Americii, după ce săptămâna trecută a intrat în stare de neplată a unui împrumut și apoi în lichidare. Această situație evidențiază amploarea împrumuturilor contractate de proeminenta firmă de investiții criptografice în întreaga industrie înainte de a se prăbuși în această săptămână, scrie Financial Times.

Depunerea cererii de faliment, care s-a făcut vineri seara târziu, a avut loc la doar câteva zile după ce Three Arrows a fost împinsă spre lichidare în Insulele Virgine Britanice, în urma afirmațiilor că nu a reușit să plătească 80 de milioane de dolari pe care îi datora bursei de active digitale Deribit.

Cererea de faliment a fost făcută pentru a împuternici avocații care au fost desemnați să conducă lichidarea Three Arrows în Insulele Virgine Britanice (domiciliul legal al fondului cu sediul în Singapore) să protejeze activele sale din SUA.

Eșecul Three Arrows, care s-a folosit de împrumuturi pentru a-și amplifica pariul pe criptomonede, este cel mai recent semn al modului în care turbulențele din acest an de pe piețele de active digitale i-au înșelat grav pe unii dintre cei mai mari jucători din industrie. De asemenea, evidențiază modul în care problemele de la o firmă pot ricoșa în întregul sector din cauza legăturilor opace dintre investitori, bursele de criptomonede și firmele de creditare.

Specialiștii în insolvență de la Teneo, firma de consultanță desemnată în Insulele Virgine Britanice pentru a lichida Three Arrows, au declarat instanței americane că se așteaptă ca un „număr semnificativ de creditori” care să formuleze pretenții împotriva fondului.

Deribit, o platformă de tranzacționare a criptomonedelor axată pe produse derivate, a demarat săptămâna trecută procedura de lichidare în Insulele Virgine Britanice, iar Three Arrows a acceptat ulterior să se pună la rândul său în lichidare. Cu toate acestea, Three Arrows se află, de asemenea, în arbitraj la New York cu unul dintre cei mai mari creditori ai săi, a declarat Russell Crumpler, unul dintre lichidatorii firmei, într-un document depus la un tribunal din SUA.

„Având în vedere că mulți creditori încearcă să își valorifice drepturile de a colecta obligațiile restante ale debitorului, a crescut riscul ca debitorul să își risipească activele fără a lua în considerare capacitatea fiecărui creditor în parte de a-și recupera pierderile”, a spus Crumpler.

Ca un semn al amplorii împrumuturilor contractate de Three Arrows, creditorul de criptomonede Voyager Digital, listat la Toronto, a declarat la sfârșitul lunii iunie că ar putea pierde peste 650 de milioane de dolari din împrumuturile pe care le-a acordat firmei de investiții în criptomonede, cofondată de Su Zhu și Kyle Davies. Voyager a declarat vineri târziu că suspendă retragerile și tranzacțiile pe platforma sa, în timp ce explorează „alternative strategice”. Aceasta a adăugat că „urmărește în mod activ toate căile de atac disponibile pentru recuperarea sumelor de la Three Arrows”.

BlockFi, un alt mare creditor cripto, a declarat vineri că a suferit pierderi de aproximativ 80 de milioane de dolari din cauza prăbușirii Three Arrows, chiar și după ce a renunțat la o parte.

Three Arrows se confruntă, de asemenea, cu un control de reglementare în Singapore. Autoritatea Monetară din Singapore a mustrat grupul în această săptămână pentru că a furnizat informații false și a încălcat un prag al activelor administrate. Autoritățile din orașul-stat au declarat că au investigat Three Arrows timp de un an. Fondul a fost gestionat inițial în Singapore înainte de a-și muta domiciliul în Insulele Virgine Britanice în septembrie.

Three Arrows a devenit proeminent în timpul apogeului pieței criptomonedelor, în noiembrie 2021.

Three Arrows nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la lichidarea sa. Luna trecută, Cofondatorul Su Zhu a declarat pe Twitter: „Suntem în proces de comunicare cu părțile relevante și ne angajăm pe deplin să rezolvăm această problemă”.

Sursă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.