Fondul de private equity Sarmis Capital a preluat controlul în acționariatul companiei de fit-out de birouri COS

Sarmis Capital

SARMIS Capital, cel mai mare fond de private equity dedicat României și statelor învecinate, a achiziționat o participație majoritară semnificativă în cadrul Corporate Office Solutions (COS), liderul serviciilor integrate de fit-out pentru spații de birouri din România, pentru o sumă confidențială.

Astfel, SARMIS se asociază cu Christophe Weller, acționar fondator și CEO COS, liderul pieței amenajării de birouri din România.

A fost cel dintâi furnizor local de servicii integrate de tip “design & build”, dezvoltând în mod continuu gama de servicii oferite și având un portofoliu bogat de proiecte de succes pentru clienți recunoscuți internațional, precum Microsoft, Google, Amazon, UiPath, ING, KPMG, Accenture, Nestlé.

Compania a fost înființată în ianuarie 1998, și oferă soluții integrate de design și construcții pentru spații interioare, incluzând consultanță pentru birouri, design al conceptului, arhitecturii și instalațiilor mecanice și electrice, furnizare și instalare de
mobilier, podele, sisteme de iluminat și partiții interioare, precum și construcție și livrare la cheie a proiectelor.

“Investițiile noastre sunt menite să susțină antreprenorii locali și proiectele lor interesante de afaceri. Vedem un potențial foarte mare în sectoare variate de activitate și ne dorim să contribuim la crearea de campioni locali și regionali din România și țările învecinate”, susțin reprezentanții SARMIS.

În cei 24 de ani de activitate, serviciile și produsele calitative COS au fost livrate către mai mult de 2.300 de clienți în peste 17.000 de proiecte îndeplinite cu succes. COS este unic distribuitor național autorizat Steelcase (liderul mondial în industria mobilierului de birou și reprezentantul local Interface (liderul mondial în industria mochetării modulare). Compania operează la nivelul întregii țări prin birourile sale din București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Sub noua structură de acționariat, COS își propune extinderea modelului de business către clienți din noi sectoare
(sănătate, educație, ospitalitate) și geografii, atât organic cât și prin achiziții strategice.

„După 24 de ani de activitate în România, COS avea nevoie de o schimbare pentru continuarea extinderii în piața locală și pentru a-i accelera creșterea regională. Prin parteneriatul cu echipa SARMIS, beneficiind de priceperea și dedicarea lor în susținerea companiilor antreprenoriale, dezvoltăm un model de afaceri ambițios și creativ care va menține pentru mulți ani poziția de lider de piață a COS”, a spus Christophe Weller, acționarul fondator și CEO-ulCOS.

SARMIS a fost consiliat în acest proces de către echipele Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) (asistență juridică și tranzacțională) și PwC România (asistență financiară, taxe și comercial), în timp ce COS a fost asistat juridic de către Ariana Lăța de la Lăța & Asociații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *