Fostul președinte al Frigotehnica a construit o minune turistică la nici o oră de București

Acacia Village Sursa foto: Acacia Village

La mai puțin de o oră cu mașina de București se află o oază de liniște, mâncare bună și calitate, ca să-l citez pe Nicolae Bara, fost politician PD, fost președinte al grupului Hidrotehnica și fost patron de presă, transformat acum în om de turism, la care spune că nu se pricepe, dar o face cu plăcere. Și în același timp a impus reguli stricte, care se respectă, în complexul Acacia Village de lângă Ogrezeni, județul Giurgiu.

Complexul, care a ajuns la 800-1.000 de clienți lunar, a foșt construit între 2006 și 2009, fără un plan anume.

„Acum regret parțial decizia, dacă aveam un plan puteam elimina anumite aspecte ale complexului. Dar asta e, mergem mai departe. Oricum, inițial, resortul era cu circuit închis, abia prin 2012 l-am deschis pentu turiști, dar majoritatea rămân corporatiști, veniți la diferite întâlniri, team-building-uri și așa mai departe. Uneori pare ca un centru de afaceri”, spune pentru Economedia, Nicolae Bara.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
Sursa foto: Acacia Village

Investiția, întinsă pe câțiva ani, a fost de circa 3 milioane de euro și, potrivit lui Bara, încă nu a fost recuperată, dar nu acesta a fost gândul inițiatorului. „Nu am urmărit să mă îmbogățesc de pe urma lui”, explică Bara. „Oricum, în turism, investițiile se recuperează în mai mulți ani față de alte domenii”.

Acacia Village se întinde pe o suprafață totală de 3 hectare și ferma Acacia ocupă alte 2 hectare scrie pe site-ul complexului, iar, potrivit lui Nicolae Bara, terenul a fost cumpărat treptat.

Sursa foto: Acacia Village

„Acest complex l-am făcut tot treptat, am mers pe ideea de văzând și făcând. Acacia Village are 9 bungalow-uri și câteva camere standard, dar odată ajuns acolo, turistul e mai atras de facilitățile complexului. Acesta oferă teren de sport cu nocturnă, teren de mini-golf cu nocturnă, piscină acoperită, saună uscată, sală de jocuri, bowling, kart-uri cu pedale, biciclete, săniuțe și derdeluș (iarna), lac ecologic de înot (vara) și lac de pescuit.

Sursa: Acacia Village

Așadar, turiștii pot face o sumedenie de activități, la care se poate adăuga și o vizită la ferma care asigură cea mai mare parte a hranei oferite de complex. Iar oamenii din complex oferă informații privind diferitele activități din fermă. De asemenea, o parte dintre produsele din fermă pot fi cumpărate și pentru acasă, la plecarea din resort.

Cert e că și o zi acolo te încarcă cu energie și liniște interioară și poți lua viața în piept din nou săptămâna următoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: