FOTO Cozi la oficii poștale pentru plăți cu cardurile de energie / Achitarea facturilor se poate face online sau la poștă

G4Media mart. 6, 2023 0 comentarii
coada-posta-2

La unele oficii poștale din București erau cozi, luni, formate mai ales din persoane care au venit să plătească facturi cu cardurile pentru energie.

Unele dintre persoanele aflate la coadă la un oficiu poștal din cartierul Berceni i-au spus reporterului G4Media.ro că au venit pentru a face aceste plăți.

Distribuţia cardurilor de energie a început din 1 februarie în București. Cardurile de energie sunt acordate de Guvern persoanelor vulnerabile pentru sprijin în plata facturilor. Cardurile, oferite din fonduri europene nerambursabile ce erau în risc de pierdere în perioada de programare 2014-2020, sunt emise şi distribuite de Compania Naţională Poşta Română, iar începând din 20 februarie se pot face plăți cu acestea.

Sursă foto: G4Media

Beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalităţi:

a) Direct la poştaş;

b) La orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;

c) Online, prin intermediul aplicaţiei informatice pe care Poşta Română o pune la dispoziţie: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html.

În primele 3 ore în care s-au putut efectua plăţi s-au înregistrat 9.000 plăţi în valoare de 3 milioane lei.

 

Sursă foto: G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *