FOTO Cum arată o călătorie cu trenul de stat din Norvegia în comparație cu drumurile pe rutele CFR

tren, uniunea europeana, calatorii, comisia europeana Sursă: Comisia Europeană

Am călătorit cu trenul de stat în Norvegia, iar diferența față de rutele CFR este simțitoare la nivelul infrastructurii și al condițiilor oferite de compania feroviară din țara nordică, se arată într-un reportaj realizat de Info Sud-Est.

Primul lucru pe care l-am remarcat este dedicarea unui vagon întreg pentru “quite zone” (zona de liniște – n.red), unde călătorii pot citi, își pot realiza proiectele de pe device-uri sau pur și simplu se pot relaxa fără să fie deranjați.

Monitoarele suspendate din fiecare vagon afișează următoarele stații și ora aproximativă la care ajunge trenul în gară. Pe lângă acestea, în difuzoare este anunțată numele stației pentru fiecare oprire. “Dezavantajul” constă că formatul audio este doar în limba norvegiană, fără vreo traducere în alte limbi, dar chiar și așa ecranul este suficient de util încât să îți poți da seama când și unde vei ajunge.

monitor-tren-norvegian
sursa foto: Adrian Anton/ Info Sud-Est

În comparație cu rutele CFR, doar dacă te uiți pe geamul vagonului după numele gării, atunci când acesta staționează sau îți activezi locația de pe telefonul mobil, poți afla unde te afli cu exactitate. În ceea ce privește timpii, cu trenul românesc știi când pleci, dar niciodată când ajungi cu adevărat din cauza întârzierilor repetate și neanunțate.

interior-tren-din-norvegia
sursa foto: Adrian Anton/ Info Sud-Est

Citește articolul complet pe Info Sud-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *