FOTO&VIDEO Au fost ridicați cei mai înalți stâlpi de tensiune din România

Cernavoda - stalpu (4)

Compania controlată de statul român Transelectrica a făcut vineri publice imagini cu cei mai înalți stâlpi de înaltă tensiune din România, ce susțin o linie electrică aeriană care traversează fluviul Dunărea.

Este vorba despre proiectul de construire a Liniei Electrice Aeriene 400 kV Cernavodă-Stâlpu, un proiect dezvoltat de Compania Natională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, co-finanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – Connecting Europe Facility și implementat de grupul Electromontaj, în calitate de antreprenor.

Vineri, Transelectrica a anunțat că proiectul a depășit cu succes în această perioadă cea mai dificilă și provocatoare etapă tehnică, respectiv traversarea Dunării pe o distanță de 2,6 kilometri, din care 1,13 kilometri fiind deasupra apei.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Traversarea brațului Borcea a fost realizată cu stâlpi de înaltă tensiune, cu înălțime de 100 m, iar pentru traversarea Dunării sunt folosiți stâlpi de 150 m înălțime, aceștia fiind cei mai înalți stâlpi de înaltă tensiune din România. Stâlpii au fost produși de către Electromontaj în unitatea proprie de producție, la Fabrica de Stâlpi Metalici Zincați, și au fost testați în stația proprie de testare din București.

Etapa traversării fluviului Dunărea a fost realizată în aproximativ trei săptămâni, inclusiv fazele pregătitoare.

Singura lucrare de acest tip care traversează Dunărea a fost realizată în 1987, fiind vorba despre LEA 400 kV Cernavodă – Gura Ialomiței.

Obiectivul de infrastructură Linia Electrică Aeriană 400 kV Cernavodă-Stâlpu, o investiție în valoare totală de circa 75 de milioane de euro, beneficiază de cofinanțare nerambursabilă de 27 de milioane de euro prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – Connecting Europe Facility (CEF). Proiectul face parte din Coridorul Nord-Sud de interconexiuni de energie electrică din Europa Centrală și din Europa de Sud-Est (North-South Interconnection East Electricity) și are rolul de a consolida secțiunea transversală între coasta de vest a Mării Negre și restul sistemului european, contribuind totodată la întărirea rețelei de transport al energiei electrice din România, la creșterea capacității de interconexiune dintre România și Bulgaria și la integrarea energiei eoliene produse în zona Dobrogea.

Traseul liniei proiectate are o lungime de 160 de kilometri și străbate teritoriul a trei judeţe: judeţul Constanța (6 kilometri cu dublu circuit), judeţul Ialomiţa (94 de kilometri cu dublu circuit și 5 kilometri cu simplu circuit) și judeţul Buzău (54 kilometri cu dublu circuit), cu 22 de unităţi administrativ teritoriale: Cernavodă, Seimeni, Stelnica, Borduşani, Făcăeni, Vlădeni, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiţei, Ţăndărei, Valea Ciorii, Scânteia, Griviţa, Miloşeşti, Padina, Pogoanele, Smeeni, Gherăseni, Costeşti, Stâlpu, Saligny, Fetești şi Luciu.

De asemenea, LEA include traversarea Dunării în zona Cernavodă şi a braţului Borcea, în apropiere de comuna Stelnica, cu o lungime a panourilor de traversare de 2,6 km la Dunăre și de 1,7 km la Borcea. Traversarea va realiza un coridor comun cu traversările Dunării și liniile existente de 400 kV simplu circuit Cernavodă – Pelicanu și Cernavodă – Gura Ialomiței.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.