Frauda Theranos: Directorul executiv Ramesh „Sunny” Balwani a fost găsit vinovat pentru că a înșelat investitorii, împreună cu Elizabeth Holmes

Redacția iul. 9, 2022 0 comentarii
balwani theranos

Directorul executiv Ramesh „Sunny” Balwani a fost găsit vinovat pentru că a înșelat investitorii în cadrul unui complot cu fosta iubită Elizabeth Holmes, în scandalul Theranos, transmite BBC. El a susținut în mod fals și în mod repetat că compania lor, Theranos, avea un dispozitiv care putea detecta sute de boli cu câteva picături de sânge.

Holmes a fost găsită vinovată într-un proces separat în ianuarie, în care ea l-a acuzat pe Balwani de abuz – ceea ce el neagă.

Holmes și Balwani vor fi condamnați de un judecător în toamnă.

Holmes riscă aproximativ 20 de ani de închisoare și este în prezent liberă pe cauțiune. Balwani riscă, de asemenea, până la 20 de ani de închisoare, precum și milioane de dolari în plăți de restituire pentru victimele sale.

Theranos valora odată 9 miliarde de dolari (7,5 miliarde de lire sterline), dar se baza pe o tehnologie de analiză a sângelui care nu a funcționat.

Verdictul a fost citit în a cincea zi de deliberări ale juriului la un tribunal din San Jose, California, în inima Silicon Valley. Balwani a fost găsit vinovat de toate cele 12 acuzații împotriva lui.

În timpul argumentelor finale din 21 iunie, procurorii au arătat mesaje text trimise de Balwani lui Holmes.

„Sunt responsabil pentru tot la Theranos”, scria el în 2015. „Toate au fost și deciziile mele”.

Asistentul procurorului american Jeffrey Schenk a numit mesajul o recunoaștere a vinovăției. „Își recunoaște rolul în fraudă”, a spus el.

Captura youtube, bloomberg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *