Germania, Franța și Italia au ajuns la un acord privind reglementarea Inteligenței Artificiale

inteligenta artificiala, AI, roboti, chatgpt, chabot Photo 129803252 © ProductionPerig | Dreamstime.com

Germania, Franța și Italia au ajuns la un acord cu privire la modul în care ar trebui reglementată inteligența artificială, potrivit unui document comun consultat de Reuters, care se așteaptă să accelereze negocierile la nivel european, scrie CNBC.

Cele trei guverne sunt în favoarea unor angajamente voluntare obligatorii atât pentru furnizorii mari, cât și pentru cei mici de inteligență artificială din Uniunea Europeană.

Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE negociază în prezent modul în care blocul comunitar ar trebui să se poziționeze în acest nou domeniu.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Parlamentul a prezentat în luna iunie o “lege privind IA”, cu scopul de a preveni riscurile de siguranță generate de aplicațiile IA și de a evita efectele discriminatorii, dar fără a încetini puterea inovatoare a acestei noi tehnologii în Europa.

În timpul discuțiilor, Parlamentul European a propus ca, inițial, codul de conduită să fie obligatoriu doar pentru principalii furnizori de IA, care provin în principal din Statele Unite.

Cu toate acestea, cele trei guverne ale UE au avertizat împotriva acestui aparent avantaj competitiv pentru furnizorii europeni mai mici. Acest lucru ar putea duce la o mai puțină încredere în securitatea acestor furnizori mai mici și, prin urmare, la mai puțini clienți, au spus ele.

Prin urmare, regulile de conduită și transparență ar trebui să fie obligatorii pentru toată lumea, au adăugat acestea.

Inițial, nu ar trebui să fie impuse sancțiuni, potrivit documentului.

Cu toate acestea, dacă după o anumită perioadă de timp sunt identificate încălcări ale codului de conduită, ar putea fi instituit un sistem de sancțiuni. În viitor, o autoritate europeană ar urma să monitorizeze respectarea standardelor, se arată în document.

Ministerul german al Economiei, care se ocupă de acest subiect împreună cu Ministerul Afacerilor Digitale, a declarat că legile și controlul statului nu ar trebui să reglementeze IA în sine, ci mai degrabă aplicarea acesteia.

Dezvoltarea modelelor de inteligență artificială care nu sunt încă folosite sau care nu au fost încă lansate pe piață nu ar trebui să fie reglementate separat de către stat.

Guvernul german găzduiește luni și marți, la Jena, în landul Turingia, un summit digital la care vor participa reprezentanți din politică, afaceri și știință.

Problemele legate de inteligența artificială se vor afla pe ordinea de zi a discuțiilor dintre guvernele german și italian, care vor avea loc miercuri la Berlin.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: