Autorităţile germane pregătesc noi reglementări pentru a se asigura că retailerii online chinezi, precum Temu şi Shein, respectă standardele în materie de siguranţa produselor, protecţia mediului şi drepturile consumatorilor, precum şi legile privind controalele vamale şi fiscalitatea, susţine revista Capital, preluată de Reuters, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Principala asociaţie a retailerilor germani (HDE) a făcut lobby pe lângă guvernul de la Berlin, în vederea asigurării “unui mediu concurenţial egal pentru toţi participanţii de pe piaţă”, apreciind că autorităţile vamale nu dispun de capacităţile pentru a verifica dacă toate produsele respectă normele din UE

“Este crucial ca prevederile actuale să fie puse în aplicare la fel de strict pentru retailerii din ţările terţe ca şi pentru retailerii din UE”, a declarat pentru revista Capital un purtător de cuvânt de la Ministerul german al Economiei.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Potrivit publicaţiei menţionate, Ministerul german al Economiei elaborează în prezent un plan de acţiune în domeniul e-commerce şi evaluează noi măsuri şi posibile amendamente la actualele reglementări, adăugând că, în ultimele luni, Ministerul Economiei de la Berlin a purtat discuţii pe acest subiect cu landurile germane, Comisia Europeană şi Parlamentul European.

Potrivit unui document consultat de Reuters, Partidul social democrat (SPD), la putere în Germania, a cerut o extindere semnificativă a controalelor vamale precum şi eliminarea pragului de 150 de euro până la care se aplică o scutire de la plata taxelor vamale.

Conform actualelor norme europene, coletele cumpărate online dintr-o ţară non-UE nu trebuie să plătească taxe vamale dacă valoarea lor este mai mică de 150 de euro.

Criticii spun că actualele norme vamale i-au ajutat pe retailerii online chinezi să îşi devanseze rivalii şi să evite inspecţiile vamale.

“Mulţi distribuitori angro şi cu amănuntul sunt profund îngrijoraţi cu privire la concurenţa incorectă din China, care distorsionează concurenţa şi reprezintă o ameninţare serioasă la adresa economiei locale”, se precizează înr-un document pregătit pentru o reuniune a grupului parlamentarilor SPD.