Germania. Ministrul de Finanțe propune regândirea interdicției de a permite noi foraje de petrol și gaze în Marea Nordului, în contextul războiului din Ucraina

Platforma de foraj GSP captura youtube

Germania ar trebui să-şi regândească interdicţia de a permite noi foraje pentru petrol şi gaze în Marea Nordului, în timp ce încearcă să-şi reducă dependenţa de energia rusă din cauza invaziei Ucrainei, a declarat duminică ministrul de Finanţe Christian Lindner, transmite News.ro, care citează Reuters.

În cadrul acordului de coaliţie dintre social-democraţii cancelarului Olaf Scholz, Verzii şi Liber Democraţii (FDP) ai lui Lindner, Germania nu va acorda noi autorizaţii pentru forarea de petrol şi gaze în Marea Nordului dincolo de cadrul existent.

”Trebuie să punem la îndoială decizia din acordul de coaliţie. Ca urmare a evoluţiei preţurilor de pe piaţa globală, acest lucru pare mai economic”, a declarat Lindner pentru ziarul Tagesspiegel.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Germania, care depinde de Rusia pentru două treimi din importurile sale de gaze naturale, încearcă urgent să crească sursele alternative de energie, inclusiv construirea primului său terminal de gaze naturale lichefiate (GNL).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Cu toate acestea, Lindner a spus că cel puţin pentru o perioadă de tranziţie, cea mai mare economie a Europei va avea în continuare nevoie de petrol şi gaze.

”În contextul geopolitic schimbat, cred că este recomandabil să examinăm întreaga strategie energetică a ţării noastre fără nicio interdicţie de gândire”, a spus el.

În ciuda creşterii puternice a preţurilor carburanţilor la benzinării, Lindner a respins o reducere temporară a taxei pe vânzări de la 19% la 7% pentru benzină şi motorină, aşa cum au sugerat unii politicieni.

“Dacă conservatorii cer o frână pentru preţul combustibilului, trebuie să spună ce vor să taie din buget. Sau să recunoască că sunt pregătiţi să îşi asume noi datorii pentru asta”, a spus el, adăugând că este, de asemenea, împotriva introducerii unei limite de viteză pe autostrăzile germane.