Germania promite că va pune capăt dependenței de gazul rusesc până la jumătatea anului 2024

gaze Sursa foto: Pixabay

Germania a promis că va renunța la gazul rusesc până la jumătatea anului 2024, deoarece SUA au declarat că va avea ca obiectiv să livreze UE în acest an, împreună cu alți furnizori, cel puțin 15 miliarde de metri cubi de gaz natural lichefiat suplimentar, scrie Financial Times.

Anunțurile au subliniat hotărârea din Europa și SUA de a limita dependența de energia rusă și au venit în momentul în care președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei UE, vineri dimineață la Bruxelles, în a doua zi a călătoriei sale în Europa.

Ministrul Germaniei de Economie, Robert Habeck, a declarat că țara poate fi „independentă de gazul rusesc, cu excepția unei părți mici”, încă din vara lui 2024. De asemenea, Germania își propune să fie aproape independentă de cărbunele rusesc până în toamnă și să-și reducă dependența de Petrolul rusesc la jumătate până la sfârșitul verii acestui an.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Angajamentul SUA pentru GNL nu a specificat cât de mult din volumele suplimentare de gaze ar proveni direct din America sau din alte țări, evidențiind dificultatea creșterii rapide a capacității și a redirecționării contractelor în piața energiei.

UE se grăbește să-și elimine treptat dependența de gazul, petrolul și cărbunele rusești cât mai repede posibil, Bruxelles-ul urmărind o reducere cu două treimi a importurilor de gaze rusești până la sfârșitul anului. Acest lucru va fi greu de realizat, mai ales într-un moment în care politicienii sunt supuși unei presiuni intense din partea alegătorilor să facă tot ce le stă în putință pentru a reduce facturile la energie.

Liderii UE se întâlnesc astăzi pentru a doua zi a unui summit de la Bruxelles pentru a lua decizii cu privire la modalitățile de atenuare a creșterii prețurilor la energie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: