Germania relaxează reglementările pentru angajaţii străini care lucrează în agricultură

sparanghel, germania

Germania relaxează din nou reglementările privind angajaţii străini care lucrează în agricultură, după o decizie similară adoptată anul trecut, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite agenția DPA, preluată de Agerpres.

Muncitorilor străini le este permis să stea în Germania, fără a plăti prestaţii sociale, pentru o perioadă de până la 102 zile, faţă de 70 de zile în mod obişnuit, a decis miercuri Guvernul de la Berlin.

Germania va permite lucrătorilor să fie angajaţi pe teritoriul ţării pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce va ajuta semănatul şi recoltarea, şi va asigura o bună aprovizionare cu produse interne, a explicat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner.

Reducerea migrării angajaţilor va ajuta de asemenea la reducerea şanselor de infectare transfrontaliere, a adăugat oficialul german.

Anul trecut, limita a fost extinsă la 115 zile. Aproximativ 270.000 de persoane au fost înregistrate în 2020 ca “lucrători sezonieri” în agricultura germană.

Opoziţia susţine că decizia permite companiilor să practice “dumpingul social” – exploatarea forţei de muncă ieftine din străinătate.

Kloeckner a insistat că măsura este temporară şi reprezintă o excepţie, din cauza pandemiei.

Sursa Foto: http://allesgerman.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.