Gigantul petrolier BP și OMV au anunțat semnarea un acord de furnizare de gaz natural lichefiat pe 10 ani

British Petroleum BP Sursa foto: Dreamstime

Gigantul petrolier BP și OMV au anunțat vineri semnarea unui acord de vânzare și cumpărare pe termen lung (SPA), potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit OMV, acordul acoperă furnizarea a până la 1 milion de tone de gaz natural lichefiat (GNL) pe an, timp de 10 ani, începând cu 2026.

„În conformitate cu termenii acordului, BP va furniza OMV GNL din portofoliul său divers și global de GNL, care va fi primit și regazificat prin terminalul Gate LNG din Rotterdam, Olanda, unde OMV deține capacitate de regazeificare, sau prin alte terminale din Europa”, se transmite în comunicat.

„Una dintre prioritățile cheie ale OMV este de a impulsiona diversificarea continuă a surselor de aprovizionare, care cuprinde gaze din producția proprie și surse externe din Norvegia, precum și volume suplimentare de GNL. În tandem cu știrile recente privind capacitățile noastre suplimentare de transport de gaze până în 2028, acordul nostru cu bp reflectă contribuția noastră semnificativă la securitatea aprovizionării clienților noștri din Austria și Europa. Parteneriatul nostru cu BP, care se întinde pe o perioadă de 10 ani, începând cu 2026, reprezintă un pas strategic important în direcția diversificării și protejării surselor noastre de aprovizionare pe termen lung”, a declarat Alfred Stern, președintele Consiliului de Administrație și CEO al OMV AG.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *