GM va intra în lupta camionetelor electrice cu Silverado, care se va bate cu Ford 150 Lightning și Rivian R1T

Redacția ian. 6, 2022 0 comentarii
silverado

Strategia de vehicule electrice de 35 de miliarde de dolari a General Motors se va confrunta cu primul mare test în 2023, când va lansa o versiune electrică a camionetei Chevrolet Silverado cu un preț peste 100.000 de dolari, la mai bine de un an după rivalii Ford și Rivian Automotive și-au lansat propriile pickup-uri electrice.

Directorul executiv al GM, Mary Barra, a declarat, miercuri, la conferința anuală de tehnologie CES, prin video, că Silverado electric se va lansa în două etape în 2023, începând cu al doilea trimestru cu un camion de lucru WT de 39.900 de dolri care va fi livrat unui grup limitat de flote comerciale. În toamna lui 2023, GM plănuiește să înceapă să livreze un model orientat spre aventură în aer liber, al cărui preț va începe de la 105.000 de dolari – mai scump decât un sedan electric Mercedes EQS, scrie Reuters.

Până în 2035, a spus Barra, GM intenționează să ofere o camionetă electrică de mare capacitate, care să folosească baterii pentru a înlocui motoarele diesel poluante, preferate, în prezent, în principal pentru transportul de remorci grele. Chevrolet plănuiește și o versiune off-road „Trail Boss” a pickup-ului electric, a spus ea.

Clienții de retail vor avea parte, însă, de versiuni mai puțin costisitoare ale Silverado electric lansate în 2024 și mai departe, au declarat oficialii Chevrolet.

Acțiunile GM au scăzut cu 1,7% în tranzacțiile de după-amiază după prezentarea lui Barra.

Debutul lui Silverado electric intensifică o bătălie pentru vânzări și loialitatea clienților într-un segment care include unele dintre cele mai profitabile vehicule vândute de producătorii auto din Detroit. Pickup-ul electric R1T al startup-ului Rivian Automotive, prezentat pentru prima dată în 2018, și încercarea Tesla cu un pick-up complet electric numit Cybertruck, au stimulat Detroit Three să accelereze dezvoltarea pickup-urilor electrice.

Data lansării Cybertruck rămâne incertă. Camionul electric Ram al lui Stellantis urmează să fie apară în 2024, iar momentan, primul tur al cursei de pick-up electric este un concurs între Ford cu  F150 Lightning, GM cu Silverado și Rivian, care a început să livreze primul dintre modelele R1T de 67.500 de dolari de la sfârșitul anului trecut.

Silverado electric este construit pe aceeași arhitectură ca și modelul GMC Hummer EV și are caracteristici de design și funcționale care se referă la camionul Avalanche al producătorului auto, un hibrid între un SUV și un pick-up GM lansat la începutul anilor 2000. La fel ca și Avalanche, Silverado electric are o „poartă de mijloc”, care deschide partea din spate a cabinei și aripi înclinate pe partea din spate a cabinei și va avea o autonomie de circa 600 de km.

Sursa foto: Chevrolet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *