Grindeanu : Contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău va fi semnat miercuri, la Buzău

Ploiești -Buzău

Contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei (A7) Ploiești -Pașcani va fi semnat miercuri, la Buzău, a anunțat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Contractul pentru execuția lotului 3 Pietroasele -Buzău va fi semnat cu Nurol (Turcia), iar constructorul are termen de 20 de luni pentru execuția lotului de 14 kilometri. Este ultimul lot fără constructor de pe Autostrada Moldovei, cel mai important proiect de infrastructură rutieră finanțat prin PNRR.

,,Am făcut un program cu domnul director Pistol. Vinerea viitoare avem programată semnarea contractelor pe primele două loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (n.r cu Makyol) și pe lotul Suplacu de Barcău-Chiribiș pe Autostrada Transilvania, tot vinerea viitoare să vină cu documentele solicitate, iar miercuri, pentru lotul 3 de pe Autostrada Moldovei se semnează la Buzău”- Sorin Grindeanu.

„Asocierea de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET (lider) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET a fost desemnată din nou câștigătoarea contractului pentru cinstrucția lotului 3 al AUTOSTRĂZII PLOIEȘTI -BUZĂU ! Asocierea va avea la dispoziție 20 de luni si 1,09 miliarde de lei, fără TVA pentru a finaliza lucrările pe cei 13,9 km ai lotului cuprins între localitatea Pietroasele și Buzău. În cadrul contractului finanțat prin PNRR, Asocierea va construi inclusiv 8 poduri și un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 m. Licitația pentru acest lot al A 7 a fost lansată în septembrie 2021, dar rezultatul ei a fost contestat de 4 ori. Asocierea NUROL INŞAAT VE TICARET – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET a mai fost desemnată căștigătoarea acestui contract în urma cu un an (27 octombrie 2022), dar rezultatul a fost de asemenea contestat. Ca urmare a multiplelor contestații, Lotul Pietrosele-Municipiul Buzău este ultimul lot al A7 pe care nu au început lucrările din cauză că până acum nu a putut fi semnat contractul”, a transmis pe 23 octombrie, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Luna octombrie a adus un progres destul de bun pe primele două loturi ale Autostrăzii Moldovei A7, Asocierea Pizzarotti-Retter ajungând la 34% execuție pe lotul 1 Ploiești – Mizil, cu 5 procente evoluție față de graficul anterior, iar Asocierea Trace-Coni la 30 %, potrivit actualizării de șantier pe care a publicat-o Compania de Drumuri.

Comentarii

 1. Sa nu uiți Grindi,
  Sa faci o poza, sa ne spui ca la anul in decembrie e gata!
  Dar DEx Buzau-Braila cand poreste sau de ce nu e gata?😡

 2. Vinerea viitoare … două loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș și pe lotul Suplacu de Barcău-Chiribiș (Precon) pe Autostrada Transilvania, tot vinerea viitoare să vină cu documentele solicitate, iar miercuri, pentru lotul 3 A7

  Cronologia expusa de ministrul transporturilor e un pic data peste cap:
  vinerea viitoare e vineri 24.noiembrie.2023
  iar
  miercuri, de dupa vineri ar fi prima miercuri de dupa vinerea viitoare 29.noiembrie.2023

  Oricum e un pas inainte
  – două loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș – sa le dea si Ordinul de incepere Lucrari ca sa nu o mai taraganeze 5 luni
  – lotul Suplacu de Barcău-Chiribiș (Precon) – sa vedem daca face ceva Precon in 6 luni sau reluam
  – iar pentru A7, Tronsonul 1, Lotul 3 sa vedem si Ordinul de incepere Lucrari ca sa ii vedem in teren

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *