Agroland Business System (simbol bursier AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, a vândut în primul semestru din 2025 o cantitate de 38,7 milioane de ouă de consum, un avans de 27% față de primele șase luni din 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Dinamica vine în contextul în condițiile finalizării investițiilor în noua stație de sortare și ambalare ouă și extinderea efectivelor de păsări pe platforma de la Mihăilești. În același interval, divizia de Retail a raportat o creștere de 20% a numărului de clienți, iar fabricile de la Caransebeș și Ișalnița au produs o cantitate de 14.465 tone de furaje, un avans de 69%.

La finalul primului semestru din 2025, Grupul opera 92 de magazine proprii, dintre care 74 de magazine tradiționale și 18 magazine în format MEGA.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

Agroland anunță o creștere a producției de furaje și o evoluție a ouălor produse și vândute în al doilea trimestru din 2025. În această perioadă, cele două fabrici de furaje ale grupului, de la Caransebeș și Ișalnița, au produs o cantitate de 7.268 tone, o creștere de 50% comparativ cu T2 2024. De asemenea, platforma de la Mihăilești a vândut în T2 2025 o cantitate de 17,9 milioane de ouă de consum, o creștere de 17% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Valorificând din plin avantajul producției proprii de furaje (în continuă expansiune) și creșterea efectivelor de păsări pe platforma avicolă de la Mihăilești până la aproximativ 300.000 de găini ouătoare, Agroland a reușit să întoarcă în favoarea sa acest context european extrem de volatil. Am reușit, astfel, să obținem un avans de 27% la vânzările de ouă de consum în primele șase luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, la un preț mediu de vânzare care s-a situat peste nivelul din 2024, atât în trimestrul 1 cât și în trimestrul 2 din acest an”, a spus Horia Cardoș, fondator și CEO al grupului Agroland.

Dezechilibrele la nivelul pieței de ouă din UE s-au menținut și în al doilea trimestru al acestui an, consecință a focarelor de gripă aviară înregistrate în diverse state membre, inclusiv Polonia, Germania, Italia si Ungaria, focare care au dus la sacrificarea a milioane de păsări. Situația a fost agravată și de creșterea costului cu furajele, energia și forța de muncă. Toate acestea au dus la o scădere a efectivelor de păsări și au afectat semnificativ producția de ouă, în contextul în care consumul se menține la un nivel susținut.

Dezechilibrele din zona de producție au fost reflectate în creșterile semnificative de preț: deși a scăzut față de valoarea maximă înregistrată în aprilie anul acesta, prețul mediu la ouă de consum la nivelul UE se menține, totuși, cu peste 30% mai mare la finalul lunii iunie anul acesta față de anul trecut (256.81 EUR/100 kg), potrivit șefului Agroland.

Agroland a valorificat producția de ouă de consum la un preț mediu cu 20% mai mare în trimestrul al doilea, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2024.

În al doilea trimestru din 2025 Agroland Group a finalizat extinderea unei ferme din cadrul platformei avicole de la Mihăilești, cu ajutorul căreia numărul total de găini ouătoare ajunge la aproximativ 300.000. De asemenea, pentru a contribui la creșterea volumelor de ouă vândute, compania a finalizat și o nouă stație de sortare și ambalare a ouălor.

De la debutul producției de furaje din T3 2023, Agroland Group a crescut constant gradul de utilizare a capacității de producție, ajungând în prezent la aproximativ 90% din capacitatea nominală de producție. Astfel, în 2024, media trimestrială a producției a crescut cu 113% față de 2023, de la 2.120 tone la 4.526 tone.

În 2025, media trimestrială a crescut cu 60% față de 2024, ajungând la 7.233 tone. De asemenea, la nivelul primului semestru din 2025, fabricile de la Caransebeș și Ișalnița au produs o cantitate de 14.465 tone de furaje, un avans de 69% comparativ cu aceeași perioadă din 2024.

În ceea ce privește segmentul de retail magazinele Agroland au înregistrat un număr de 696 de mii de clienți în al doilea trimestru din 2025, o creștere de 19% în comparație cu perioada similară din 2024 Valoarea medie a bonului fiscal s-a ridicat la 92 lei, păstrând un nivel constant față de T2 2024. Pentru primul semestru din 2025, numărul de clienți a crescut cu 20%, la 1,1 milioane de persoane, iar valoarea medie a bonului fiscal a înregistrat un avans până la 88 lei. Grupul se așteaptă ca magazinele în franciză să obțină rezultate comparabile, având în vedere mărfurile achiziționate în primul semestru din 2025.

Agroland este prezent din 1997 pe piața de retail, agribusiness, producție alimentară și nutriție animală, fondat de Horia Cardoș. Prin divizia Agroland Retail, grupul operează cea mai mare rețea în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie.

Compania are o capitalizare de 121 de milioane de lei și este controlată în proporție de 68,3% de Horia Cardoș. Acțiunile AG înregistrează o creștere de 24,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacții de 3,3 milioane de lei, arată datele BVB.