Grupul de utilități francez EDF își reduce producția de energie pentru a patra oară în acest an

Redacția nov. 4, 2022 0 comentarii
EDF

Grupului de utilităţi francez Electricite de France SA (EDF) și-a redus perspectivele de producție de energie pentru a patra oară în acest an, provocând încă o lovitură sistemului energetic european în apropierea iernii, scrie Bloomberg.

Gigantul nuclear și-a redus prognoza pentru 2022, invocând verificări și reparații la flota sa de reactoare și grevele sindicale care au redus producția luna trecută. Măsura pune și mai multă presiune asupra aprovizionării cu energie, nu doar în Franța, ci și în țările vecine, unde trebuie să se folosească energie mai scumpă pe bază de combustibili fosili pentru a umple golul.

EDF se așteaptă în prezent la o producție de doar 275 terawați-oră de la centralele sale atomice în acest an, în scădere față de o estimare anterioară de cel puțin 280 terawați-oră, a declarat joi. Compania de utilități a prelungit întreruperile la patru reactoare care ar fi trebuit să repornească în următoarele săptămâni, pornirea fiind acum prevăzută pentru sfârșitul lunii ianuarie și februarie.

Defecțiunile tehnice care au afectat reactoarele EDF în acest an au făcut o gaură în finanțele sale și au transformat Franța, care era un exportator de energie electrică către vecinii săi, într-un importator net, contribuind la o creștere a prețurilor la energie toată Europa. Energia de bază franceză pentru luna ianuarie a urcat vineri cu până la 24%.

Întreținerea reactoarelor a fost, de asemenea, împiedicată de un val de greve, membrii sindicatului CGT ieșind în stradă luna trecută pentru a cere salarii mai mari, pe fondul inflației în creștere.

Sursă foto: Facebook/EDF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *