Grupul Electromontaj va racorda la Sistemul Energetic Naţional, împreună cu Vestas, o nouă centrală eoliană de 460 MW din județul Buzău

Energie curent electricitate Foto: Pexels.com

Grupul Electromontaj a semnat un parteneriat cu Vestas, companie daneză producătoare de turbine eoliene, pentru proiectarea şi execuţia instalaţiilor de racordare la Sistemul Energetic Naţional (SEN) a noii centrale eoliene Vifor, cu o putere planificată de 460 MW, conform unui comunicat remis Agerpres.

“În urma câştigării licitaţiei, Electromontaj a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia instalaţiilor de racordare la Sistemul Energetic Naţional a parcului eolian Vifor, prin proiectarea şi construirea staţiei electrice de conexiuni 400 kV şi a staţiei de transformare 400/33 kV, precum şi a liniei electrice aeriene 400 kV dublu circuit prin care centrala va evacua puterea produsă în linia aeriană electrică 400 kV existentă”, se menţionează în comunicat.

Parcul eolian Vifor, care constă în 72 de grupuri turbină-generator eoliene de 6,4 MW fiecare, proiectat pentru a genera o capacitate totală de 460 MW, este amplasat în judeţul Buzău şi este unul dintre cele mai mari din ţară.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Lucrările contractate de Electromontaj sunt: proiectarea şi construirea noii staţii de transformare de conexiune de 400 kV Pogoanele, proiectarea şi construirea noii staţii de utilizator de 400/33 kV CEE Vifor, care va fi echipată cu două unităţi de transformare de câte 260 MVA, racordul în linia electrică aeriană 400 kV Gura Ialomiţei – Stâlpu, linie proiectată şi executată tot de Electromontaj.

Racordarea în linia electrică de înaltă tensiune de 400 kV deja existentă se va realiza prin secţionarea acesteia şi construirea unui tronson nou dublu circuit până la staţia nouă 400 kV Pogoanele. Astfel, vor rezulta două linii noi 400 kV: Gura Ialomiţei – Pogoanele şi Pogoanele – Stâlpu.

Proiectul implică şi adaptarea instalaţiilor existente în staţiile adiacente, necesare pentru buna funcţionare a instalaţiilor de protecţie, automatizări şi telecomunicaţii.

Construcţia proiectului a început în mai 2024 şi este planificată să se finalizeze la finalul anului 2025.

Electromontaj a finalizat anul trecut un proiect similar pe energie verde, în parcul eolian Ruginoasa, iar de curând şi linia electrică aeriană 400 kV Porţile de Fier – Anina – Reşiţa.

Electromontaj este o companie de construcţii în domeniul energiei electrice, înfiinţată în 1949, cu proiecte în întreaga lume, lider pe piaţa din România, ce proiectează, construieşte, transformă şi menţine infrastructura pentru transportul şi distribuţia energiei electrice.

Activitatea de producţie internă a companiei, cu capital privat 100% autohton, este organizată în puncte de lucru răspândite pe tot cuprinsul ţării, în unităţi de producţie proprii în Bucureşti (Fabrica de Stâlpi Zincaţi) şi în Câmpina (Fabrica de Cleme şi Armături), Electromontaj deţine propria Staţia de Testări pentru Stâlpi Electrici din Bucureşti, una dintre cele mai mari din lume. Electromontaj are peste 2.000 de angajaţi.

Din Grupul Electromontaj fac parte companiile Emfor, Iproeb, Electrotehnica şi Hidroconstrucţia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: