Grupul MOL achiziționează ReMat, principala companie de reciclare a plasticului din Ungaria

ReMat 2

Grupul petrolier ungar MOL anunță că a achiziționat ReMat, companie care este liderul de piață din Ungaria în reciclarea materialelor plastice, cu o capacitate anuală de procesare de 25.000 de tone și aproape 200 de angajați.

ReMat deține fabrici de producție în Tiszaújváros și Rakamaz, Ungaria, și un hub logistic în Bratislava, Slovacia. ReMat produce granule reciclate din polietilenă și polipropilenă și produse personalizate. ReMat deține un sistem de selectare automată și echipamente de curățare și granulare de la producători de top, care pot procesa până la 25.000 de tone anual.

Datorită acestei achiziții, MOL va putea dezvolta soluții de reciclare personalizate, de la zero, pentru a răspunde cererii din ce în ce mai mari a clienților pentru materiale adaptate economiei circulare.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În februarie anul trecut, Grupul MOL a lansat o strategie de sustenabilitate, compania intenționând să cheltuiască 1 miliard de dolari în următorii 5 ani pentru noi proiecte verzi și adaptate economiei circulare.

MOL a mai demarat investiții pentru a crește ponderea materialelor reciclate din portofoliul său de produse. În noiembrie 2019, compania a achiziționat Aurora Kunststoffe GmbH, un fabricant de materiale compozite din plastic reciclat din Germania. MOL a intrat, de asemenea, într-un parteneriat strategic cu compania germană APK, un pionier în dezvoltarea tehnologiei de reciclare a plasticului, care poate produce polimeri de înaltă calitate din deșeuri complexe de plastic prin intermediul unui proces pe bază de solvenți. Recent, MOL a încheiat un parteneriat strategic cu Swiss Meraxis pentru a dezvolta în continuare producția de materiale compuse reciclate pe bază de poliolefine.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări și o forţă de lucru formată din 25.000 de angajaţi. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are o reţea de aproape 2.000 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est.

ReMat Zrt. are sediul în Tiszaújváros, fiind înființată în 1995, când compania a început să colecteze și să vândă deșeuri din plastic. În 1997, compania a intrat pe segmentul de reciclare și astăzi are o capacitate de procesare anuală de 25.000 de tone. ReMat Zrt. este lider de piață în domeniul său și activează în Ungaria și Slovacia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: