Guvernul a greșit ordonanța privind noile măsuri de sprijin pentru facturi. Ședință-fulger online pentru reparare / Un secretar general a fost demis

Carmen Radu ian. 26, 2022 2 comentarii
Nicolae Ciucă

Guvernul a greșit ordonanța de urgență adoptată ieri prin care stabilește noile plafoane de preț la energie și noile măsuri de compensare și s-a reunit miercuri într-o ședință-fulger online pentru repararea actului normativ.

Update Premierul Nicolae Ciucă l-a demis pe secretarul general al ministerului Energiei, Radu Nicole Chiurtu, din cauza unor erori apărute în anexele care însoțesc noile plafoane de compensare a energiei adoptate de Guvern, potrivit G4Media.

Știrea inițială

„Ora 15.45 Ședință de Guvern în format online. Tema: îndreptare eroare materială – neconcordanță între conținutul corpului principal și anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea și completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum și pentru completarea OG nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și în Rezervația Biosferei Delta Dunării, proiect aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 25 ianuarie 2022”, arată agenda premierului Nicolae Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat chiar înainte de ora 16.00 că ședința s-a terminat, explicând ce greșeală a corectat Executivul.

„Îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1.000 metri cubi, plus maxim 10%, de la 1.100 la 1.200, plus o abatere de 10 la sută, în total 1.320 metri cubi”, a declarat Dan Cărbunaru.

Guvernul a adoptat marți o ordonanță prin care stabilește noile măsuri de sprijin pentru facturi.

Premierul Nicolae Ciucă afirma, despre noul set de măsuri care să limiteze efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, că ”pentru populaţie, nimeni nu va plăti mai mult de 0,80 lei pe kWh energie electrică şi 0,31 lei pentru kWh la gaze naturale, indiferent de consum, iar pentru consumatorii casnici cu un consum de până la 500 kWh energie electrică şi sau 300 metri cubi de gaze naturale se va plăti 0,68 lei pentru kWh la energie electrică şi circa 0,22 lei pentru gaze naturale, cu toate taxele incluse”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii

  1. Incompetenti actualei guvernari, este vizibila in rezultatele negative si neavenite pentru popor.Acest ajutor este identic cu mariirea pensiilor cu 10% care nu acopera inflatia si scumpirea preturilor cu peste 14%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *