Guvernul dă în sfârșit undă verde cheltuirii banilor din PNRR

Carmen Radu feb. 14, 2022 1 comentarii
bani, POCU, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Guvernul a adoptat luni o hotărâre de guvern prin care va putea într-un final să cheltuiască banii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Dan Vîlceanu.

„Am adoptat hotărârea de guvern privind normele de aplicare ale ordonanței 124/2021 privind fluxurile financiare din PNRR. Este o hotărâre de guvern care practic detaliază modul în care se vor desfășura aceste fluxuri financiare. Urmare a acestei hotărâri de guvern se vor putea semna acordurile de finanțare dintre ministerul investițiilor și ministere de reformă pentru fiecare componentă în parte. Ulterior semnării, ministerele pot să își prevadă în bugetul lor creditele de angajament și creditele bugetare pentru realizarea acestor reforme. Ministerele vor semna acordurile de implementare sau pot semna contracte de finanțare. Odată cu adoptarea acestei ordonanțe, putem să începem semnarea tuturor documentelor contractelor și a absorbției de bani din PNRR. Este un lucru important pentru că de fiecare dată mă întrebați câți bani am tras din PNRR. Nu se putea face absorbție fără ca aceste documente să fie semnate înainte”, a explicat Dan Vîlceanu.

Practic, deși România a primit până în prezent 3,79 miliarde de euro drept avans din PNRR, acești bani nu au putut fi cheltuiți încă, din cauza lipsei de proceduri.

Sursa: Facebook/ Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *