Guvernul va introduce o măsură prin care plățile cash se reduc cu până la 1.000 lei pentru companii și persoanele fizice

bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Guvernul va introduce o măsură prin care plățile cash se reduc drastic la companii și la persoanele fizice, de până la 1.000 lei de persoană, potrivit proiectului pe care Guvernul și-a asumat marți răspunderea în Parlament.

„1. La articolul 3 alineatele (1), (2) și (3) se modifică și vor avea următorul cuprins: 

”(1) Prin excepție de la prevederile art. 1 alin. (1) se pot efectua operațiuni de încasări și plăți în numerar, în următoarele condiții: 

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

a) încasări de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană; 

b) încasări efectuate de către magazinele de tipul cash and carry, care sunt organizate și funcționează în baza legislației în vigoare, de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană; 

c) plăți către persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei/zi; 

d) plăți către magazinele de tipul cash and carry, care sunt organizate și funcționează în baza legislației în vigoare, în limita unui plafon zilnic total de 2.000 lei; 

e) plăți din avansuri spre decontare, în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei, stabilit pentru fiecare persoană care a primit avansuri spre decontare”, se arată în proiectul pe care Guvernul și-a asumat marți răspunderea în Parlament.

Potrivit proiectului mai sunt interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei. 

De asemenea, sunt interzise plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry.

„Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot achita facturile cu valori care depășesc plafonul de 1.000 lei, către furnizorii de bunuri și servicii, respectiv de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 1.000 lei/2.000 lei în numerar, suma care depășește acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar”, potrivit proiectului de lege.

Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu și-a asumat marți răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale și de reducere a cheltuielilor. Premierul a declarat că „suntem abia la începutul unei reforme ample de reașezare a statului pe baze mai echitabile”. Opoziția are termen 3 zile să depună moțiune de cenzură. Cele mai importante măsuri sunt un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri, dacă acesta depășește 16% impozit pe profit, impozit de 2% pe afaceri pentru bănci, o taxă de 0,5% pe cifra de afaceri pentru tot companiile de petrol și gaze, eliminarea scutirii de impozit pentru construcții, agricultură și industria alimentară, majorarea taxării pentru unele microîntreprinderi, creșteri de TVA, contribuții sociale mai mari pentru activitățile independente, impozit special pentru case și mașini scumpe, confiscarea a 70% din veniturile nejustificate. De asemenea, proiectul vizează reduceri de cheltuieli în sectorul public, prin desființarea de posturi vacante, posturi de șef birou, însă Guvernul a eliminat aici o măsură care limita cheltuielile primăriilor pentru concerte și evenimente.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Dacă nu vom da guvernul ăsta psihopat- cretin – imbecil și INCOMPETENT jos prin moțiune de cenzură, și/ sau Revoluție, înseamnă că România chiar a devenit o fermă de ovine și bovine și nu mai există șansă de reabilitare…

  2. Sa va ia d… de idioți cu ideile voastre cretine Sunteți vanduti cu totul și vreți sa distrugeți cu totul și omul de rand. O sa fie ilegal în curând și sa deții mai mult de 1000 lei în casa nu? Iar dacă ni se blocheaza contul sa stam în genunchi probabil în fata cui va fi la butoane Pentru ca la asta se va ajunge. Un control mai rau decât cel din comunism.
    Măcar de ar fi fost ideea voastră însă doar executați ordine ca ultimele slugi.
    Și mai terminați cu minciuna asta cu evaziunea fiscala. care distruge economia. Pentru ca dacă am calcula cu cât plătiți voi armata de asa ziși luptători contra evaziunii am ajunge la concluzia ca se cheltuie per total mai mulți bani cu ei decât se pierd din neimpozitari.
    Și culmea, banii cei mai negrii și mulți din șpăgi și aranjamente sunt în buzunarele voastre., ale politicienilor care ar trebuii sa ne apărați și sa “vă” apărați drepturile.
    Chiar nu va gândiți ce e în spatele acestor impuneri care vor duce la dispariția banilor? ? Ptr ca aveți și voi rude și copii, iar după ce o sa cadeți de la putere o sa fiți în aceasi oală. Cu toții banii voștri cu care ați fost plătiți să executați ordinele. i. Tot în genunchi o sa ajungeți și voi cu toate conturile voastre offshore.
    Nu sunteți sănătoși la cap!

    • si totusi….dece Buzatu nu a primit un milion de lei scrisi pe un CE si a vrut neaparat bani cash?

  3. Pai e contra productiv, pt ca o sa le scada veniturile din parandărăt spaga, banii din droguri, prostitutie spaga la vami, si alte surse pe care politicul le administreaza mai bine decat finantele tarii….

  4. O sa ajungem sa stam in genunchi in fata bancilor sa ne dea banii munciti de noi.Am asteptat 2 saptamani sa-,mi dea din banca 17000 de euro. din contul meu bani munciti de mine. Regimul comunist a fost parfum fata de voi.Daca stam ca prostii si acceptam ,ne meritam soarta.

  5. Vor sa ne ia banii cand au ei chef, iti gasesc imediat un motiv sa blocheze contul eventual sa pierzi si banii din te miri ce motive. Niste mizerii care nu stiu din ce sa mai faca avere. Sper sa primiti toti ce meritati!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.