HBO Max a oprit producţia de conţinut local din multe ţări europene, inclusiv România

Redacția iul. 5, 2022 0 comentarii
hbo max

Warner Bros. Discovery a decis că este timpul să facă economii şi a oprit producţia de conţinut local din multe ţări europene, inclusiv România, transmite News.ro.

În ultimele zile, abonaţii HBO Max din România şi alte ţări europene au putut observa cum, fără nicio avertizare sau vreun anunţ oficial, mai multe filme şi seriale locale au dispărut de platforma de streaming.

De exemplu, din serialul Umbre, de exemplu, a ieşit Sezonul trei, dar primele două sunt disponibile. Alte producţii au dispărut cu totul, scria recent Pagina de Media. Serialul Ruxx, cea mai nouă producţie de ficţiune românească, nu mai este pe platformă. Un alt serial românesc, tot producţie originală HBO, a ieşit de pe HBO Max. Este vorba de Hackerville. Românii nu mai pot vedea nici One True Singer, reality-show muzical pe care platforma a mizat la lansarea în România.

Acum, HBO Max confirmă pentru Variety că a decis să înceteze producţia de conţinut local în Europa Centrală, Europa de Nord, Olanda şi Turcia. Singurele ţări care au scăpat sunt Franţa şi Spania.

Tăierea conţinutului produs în aceste zone face parte, spun surse din cadrul companiei, dintr-un plan mai amplu prin care Warner Bros. Discovery vrea să reducă cheltuielile cu trei miliarde de dolari.

Nu doar că a încetat producţia locală în regiunile amintite, însă, platforma americană a scos de la vizionare şi conţinutul creat până acum.

Este al doilea semn clar că perioada de graţie a serviciilor de streaming video s-a încheiat, după problemele pe care Netflix a început să le aibă din primul trimestru al acestui an, când, pentru prima oară după aproape zece ani, a pierdut abonaţi.

Sursa foro: HBO MAX/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.