Hidroelectrica lansează un contract pentru o microhidrocentrală ce se face pe bani de la Liechtenstein, Norvegia și Islanda

microhidrocentrala-sursa-hidroelectrica-e1533027318526

Hidroelectrica a scos la licitație în SICAP un contract de 3,1 milioane lei pentru realizarea microhidrocentralei de 0,28 MW Poiana Ruscă, din Caraș – Severin, un proiect ce beneficiază de granturi de la statele Liechtenstein, Norvegia și Islanda.

Contractul presupune proiectare, execuție și punerea în funcțiune a obiectivului într-o perioadă de 12 luni. „Achiziția cuprinde atât proiectarea de detaliu, cât și execuția construcțiilor civile, a instalațiilor mecanice, electrice și automatizare, inclusiv furnizarea și montarea echipamentelor aferente, pentru realizarea microhidrocentralei și punerea în funcțiune a acesteia”, este descrierea licitației.

Potrivit Hidroelectrica, Amenajarea MHC Poiana Ruscă va avea ca scop valorificarea din punct de vedere energetic a debitului de servitute impus în aval de barajul Poiana Ruscă şi realizarea unei microhidrocentrale complet automatizate, cu o capacitate instalată de 0,281 MW, care generează 1.534,344 MWh/an, inclusiv a vanei de admisie, care va funcţiona fără personal permanent de exploatare şi care va fi comandată de la casa barajistului, aferentă barajului de la Rusca Teregova. În acest fel, Hidroelectrica încearcă să crească producția de energie electrică din resurse regenerabile, cu zero emisii de CO2, printr-o nouă microhidrocentrală conectată la reţea.

Barajul de la Rusca Teregova este un baraj de beton în arc, cu arce circulare de secţiune variabilă. Lucrările la construcţia barajului au început în 1985, dar au fost sistate după 1990, fiind reluate în 2002 şi finalizate în 2007.

Ofertele se depun până în 16 mai, departajarea lor se face în funcție de preț, puterea maximă garantată, garanția acordată și termenul asumat de finalizare a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.