Hidroelectrica va investi 1 miliard de lei în fosta UCM Reșița, în următorii patru ani

Hidroelectrica UCM Reșița Hidroelectrica UCM Reșița

Compania națională Hidroelectrica va investi un miliard de lei în Uzina Constructoare de Mașini Hidroenergetice S.R.L. (fosta UCM Reșița), în următorii patru ani, arată un comunicat de presă.

Acest buget se va concretiza în două direcții, respectiv 500 milioane lei participare la investiții directe în UCMH care constau în investiții în resursa umană, modernizare capacitate de producție, modernizare hale de fabricație, și 500 milioane lei lucrări de modernizare, retehnologizare și mentenanță la capacitățile de producție ale Hidroelectrica, lucrări care se vor executa în UCMH.

Evoluția economiei românești din anii 2000 a pus o presiune semnificativă pe piața industriei grele. Ca urmare, UCMR a traversat cea mai dificilă perioadă din cauza condițiilor nefavorabile de pe piață și a veniturilor reduse, ceea ce a condus inevitabil la intrarea companiei în procedura de insolvență în 2011.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În data de 11 martie 2024 a fost semnat contractul de vânzare a afacerii UCMR către UCMH, societate nou înființată, ce are ca asociat unic compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din ţară.
Transferul de afacere a inclus preluarea platformei de producție industrială ABC, preluarea parțială a platformei de producție Câlnicel, integrarea specialiștilor uzinei din domeniul proiectării, tehnologiei și al execuției, asimilarea know-how-ului aferent proiectelor împreună cu documentațiile din arhiva proprie a UCMR, drepturi de proprietate intelectuală, precum și preluarea activelor/dotarilor cu mașini-unelte și utilaje necesare executării de echipamente noi, complexe sau a reparațiilor și retehnologizărilor de echipamente aflate în exploatare.

UCM Reșița a realizat echipamentele aferente a peste 80% din sistemul hidroenergetic naţional, punând în funcţiune peste 6.325 MW putere instalată, care reprezintă 326 grupuri hidroenergetice.

Prin preluarea afacerii UCMR, se realizează o consolidare și o extindere a capacității Grupului Hidroelectrica de a efectua operațiuni rapide și eficiente de mentenanță, în condițiile în care know-how-ul local pentru astfel de operațiuni este din ce în ce mai limitat. Astfel, tranzacția securizează disponibilitatea, continuitatea și reintroducerea în ciclul economic a unei forțe de muncă specializate în asigurarea funcționarii optime a hidrocentralelor existente în portofoliul Hidroelectrica.

„Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie a acestei țări investește în UCMH, dă o speranță oamenilor și activității pe care o defășurăm. După cum foarte bine știți, suntem cea mai mare companie a țării, 30% din energie este produsă de noi. Aici la UCMH, cea mai veche unitate industrială, fondată în 1771, au fost fabricate 1461 de locomotive cu abur, inclusiv motoare de navă, și nu în ultimul rând, peste 300 de hidroagregate. Aș vrea să mulțumesc oamenilor pentru că au avut răbdare în cei 13 ani de insolvență. Hidroelectrica înseamnă un nou început”, a declarat CEO Hidroelectrica, Karoly Borbely.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: