Producătorul elveţian de ciment Holcim mizează pe o creştere a veniturilor operaţionale de 6% – 10% pe an până în 2030, alimentată în parte de fuziuni şi achiziţii, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
Potrivit unei strategii prezentate vineri, compania elveţiană a anunţat că obiectivul său este acela de a fi “un important partener pentru construcţii sustenabile”, după planificata listare a diviziei Amrize, care regrupează afacerile Holcim din America de Nod, la finele acestui an. Separarea de Amrize ar urma să fie una din cele mai mari tranzacţii din industria globală a construcţiilor, în condiţiile în care Holcim a anunţat iniţial că mizează pe o evaluare de 30 de miliarde de dolari pentru Amrize.
Holcim, care în 2024 a avut vânzări nete de 16,3 miliarde franci (18,48 miliarde dolari) excluzând America de Nord, ar urma să aibă capacitatea de a aloca capital în valoare de 18 – 22 miliarde de franci între 2025 şi 2030, a estimat grupul elveţian.
“Capitalul în exces va fi alocat pentru mari achiziţii strategice şi răscumpărări de acţiuni”, a informat Holcim
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Fuziunile şi achiziţiile vor fi unul dintre principalele motoare de creştere, a spus şi directorul general Miljan Gutovic. Acesta a adăugat că nu sunt avute în vedere alte vânzări de activităţi.
Holcim îşi propune să majoreze ponderea soluţiilor pentru construcţii până la 50% din vânzările sale nete în 2030, de la 37% în 2024. Mărcile cu emisii reduse de carbon ar urma să crească până la mai mult de jumătate din vânzările nete de betoane şi ciment.
“Vedem o creştere puternică a cererii pe toate pieţele noastre pentru produse sustenabile”, a spus Gutovic.
De la preluarea activităţii în România (1997) şi până la finalul anului 2024, Holcim a investit peste 900 milioane de euro, transformând operaţiunile sale în unele mai sustenabile şi mai sigure pentru angajaţi.
De altfel, în călătoria sa de a avea un impact pozitiv pentru natură, Holcim România are 100% cariere cu planuri de reabilitare progresivă şi 80% din locaţii echipate cu sisteme de reciclare a apei.