Hotelul Intercontinental, pierderi de 717.000 lei în primele 6 luni ale anului, la un grad de ocupare de 20,9%

Intercontinental

Hotelul Intercontinental a avut un grad de ocupare de 20,9% în primul semestru al acestui an, și a înregistrat pierderi de 717.000 lei potrivit unei declarații depuse de compania care îl operează la BVB.

Hotelul de 5 stele este controlat de offshore-ul Mountbay Limited din Nicosia (Cipru), deținut de Dan Adamescu acum decedat, în proporție de 32,9%, de Societatea de Asigurare-Resigurare Astra, în proporție de 16,32%, de Nova Group Investments România, controlată tot de Dan Adamescu, cu 15,7% dintre acțiuni, SIF Banat Crișana cu 13,6%, alți acționari cu 11,3% și Lido cu 10%.

Potrivit raportului de la bursă, hotelul Intercontinental și-a redus pierderile anul acesta la 717.000 lei, de la 3 milioane de lei anul trecut are 257 de camere la care e adaugă săli de conferință, restaurante.

De asemenea, în primul semestru al acestui an, societatea a apelat la varianta românească a Kurzarbeit, iar 40% dintre angajați au trecut la un program de lucru de 4-6 ore pe zi.

„Perioada de stare de alertă prelungită are un impact negativ asupra mediului economic în care operează societatea. Un efect negativ asupra rezultatului financiar al companiei, precum și a rezultatelor operaționale ale acesteia este inevitabil pe termen mediu și lung din cauza efectelor pandemiei de COVID-19 și a crizei generate de aceasta”, a transmis compania.

Sursa foto: hotelmix.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *