Impact Developer & Contractor a finalizat a doua etapă a majorării de capital social, cea prin plasament privat

greenfield, impact

Dezvoltatorul de ansambluri rezidențiale Impact Developer & Contractor a finalizat a douoa etapă a majorării de capital social, respectiv etapa plasamentului privat. Desfășurată pe 18-19 august, etapa prevedea emiterea de până la 125 milioane acțiuni noi oferite prin plasament privat investitorilor europeni. Majorarea s-a finalizat prin subscrierea a 42,75 milioane acțiuni la prețul de 0,439 lei pe acțiune.

Capitalul atras va fi utilizat pentru susținerea strategiei de dezvoltare a companiei. Această operațiune este a doua majorare de capital social prin plasament privat din acest an, după o primă acțiune derulată cu succes la începutul anului, și este intermediată de Swiss Capital.

Impact a stabilit, în AGEA din 9 iunie, și majorarea capitalului social cu suma de 165,9 milioane lei din profitul realizat în anii anteriori și nerepartizat. Majorarea presupune emiterea a 663,69 milioane acțiuni noi care vor fi distribuite gratuit acționarilor, cu un raport de două acțiuni noi pentru fiecare cinci acțiuni deținute.

„În pofida provocărilor generate de contextul economic global pe care îl traversăm, Impact a dovedit că are capacitatea de a se adapta și de a-și implementa strategia de dezvoltare pe termen mediu. Continuăm extinderea atât în București, unde accelerăm dezvoltarea Greenfield Băneasa, unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din Capitală, dar și la nivel național prin proiectele lansate în Constanța și Iași. Iașul este orașul în care ne vom concentra cel mai mult atenția în lunile următoare deoarece, prin prezența a tot mai multor companii și tendința de creștere a cererii pentru rezidențial, devine unul dintre orașele cu cele mai mari perspective de dezvoltare din România”, spune Constantin Sebeșanu, CEO al Impact Developer & Contractor.

În Greenfiels se lucrează la finalizarea ultimelor 435 de apartamente din Faza 4, cu un total de 1.167 de apartamente certificate BREEAM Excellent. Primele trei faze, de peste 2.500 de apartamente,  și vândute integral. 

În Greenfiels Copou, care își propune să devină cel mai mare proiect rezidențial sustenabil din zona Moldovei, respectând criteriile de sustenabilitate BREEAM Excellent și standardele în construcții nZEB, Impact va demara lucrările pentru primele 292 de apartamente și zona comercială care va deservi întreg complexul. Cu o valoare de piață estimată la 163,6 milioane euro, ansamblul rezidențial va totaliza 1.062 apartamente și va beneficia de grădiniță și after-school, club de sport și relaxare cu piscină interioară și exterioară, spații comerciale și 15.000 mp de spații verzi.

În acest moment, companie are în proprietate 89,6 ha de teren cu o valoare EPRA (valorile EPRA sunt determinate în conformitate cu standardele Asociației Publice Europene de Imobiliare) estimată la 799,2 milioane lei, din care 73,5 ha cu potențial de dezvoltare imediată, pe care vor fi ridicate noi proiecte de mari dimensiuni, cu funcțiuni mixte și proiecte de infrastructură: Greenfield Băneasa, Greenfield Plaza Băneasa, Greenfield West, Greenfield West Plaza și Luxuria City Center în București, Greenfield Copou și Greenfield Copou Plaza în Iași și Boreal Plus în Constanța. Valoarea brută de dezvoltare a acestor proiecte în perioada 2022 – 2027 se ridică la 1,3 miliarde euro. 

Sursa foto: Impact SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *