Importurile Chinei, a doua mare economie mondială, au crescut peste aşteptări în iulie

nava, vapor, container, china Foto: pexels.com

Importurile Chinei au crescut peste aşteptări în iulie, în timp ce creşterea exporturilor a fost sub prognoză, potrivit datelor vamale publicate miercuri, transmite CNBC, conform News.ro.

Exporturile în dolari americani au crescut cu 7% în iulie faţă de un an în urmă, ratând aşteptările pentru o creştere de 9,7%, potrivit unui sondaj Reuters. Cifra din iulie a fost, de asemenea, mai lentă decât creşterea de 8,6% în iunie.

Importurile în dolari americani au crescut în iulie cu 7,2%, cu mult peste prognoza de 3,5%, potrivit sondajului.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Importurile Chinei din SUA au crescut cu 24% de la an la an, în iulie, conform calculelor CNBC pe baza datelor oficiale.

Importurile Chinei de la Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est au crescut cu 11%, în timp ce cele din Uniunea Europeană au crescut cu 7%.

De la un an până în prezent, importurile Chinei din SUA au continuat să scadă, cu 1,4%, în timp ce exporturile au crescut cu 2,4%.

Exporturile în dolari americani ale Chinei către SUA şi Uniunea Europeană au crescut fiecare cu aproximativ 8% de la an la an, în iulie, în timp ce cele către Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est au crescut cu 12%, făcând din regiune cel mai mare partener comercial al Chinei, de departe.

Exporturile Chinei către Rusia au scăzut cu 3% în dolari americani, în timp ce importurile au crescut cu 5%.

Exporturile de maşini ale Chinei au crescut cu 26% faţă de intervalul similar al anului trecut, până la 553.000 de vehicule.

Exporturile de electrocasnice au crescut cu 17%, în timp ce exporturile de smartphone-uri au crescut şi ele. Exporturile de pământuri rare au scăzut cu 19%.

Importurile de ţiţei ale Chinei au crescut cu 8%, în timp ce cele de gaze naturale au urcat cu 6%.

În termeni de yuani chinezeşti, exporturile şi-au încetinit, de asemenea, creşterea faţă de iunie, la o creştere de 6,5% în iulie faţă de anul trecut.

Importurile exprimate în yuani au crescut cu 6,6% în iulie, faţă de o scădere de 0,6% în iunie. În iunie, importurile au scăzut în mod neaşteptat, deoarece cererea internă a rămas slabă.

Pe fondul crizei imobiliare şi al cheltuielilor slabe ale consumatorilor, exporturile au rămas unul dintre punctele luminoase ale economiei Chinei. Economia Chinei a crescut cu 5% în prima jumătate a anului, dar în luna iunie a înregistrat o încetinire a creşterii vânzărilor cu amănuntul la 2%, ridicând îndoieli cu privire la atingerea ţintei de PIB pentru întregul an.

Întrebaţi săptămâna trecută despre planurile de stimulare pentru a doua jumătate a anului, oficialii chinezi au confirmat măsurile existente şi au subliniat obiectivele pe termen mai lung de a dezvolta tehnologie avansată şi alţi ”noi factori de creştere”.

Un oficial de la Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă, agenţia de planificare economică a Chinei, a remarcat că economia se confruntă cu provocări nu numai din partea mediului extern, ci şi din cauza transformării structurale – ”durere care trebuie experimentată în procesul de promovare a dezvoltării de înaltă calitate”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: