Încă o ieftinire a carburanților la Petrom, pe lângă reducerea promoțională din weekend/ Motorina a scăzut sub 7 lei în unele stații

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit sâmbătă carburanții, pe lângă reducerea promoțională reducerea promoțională de câte 7 bani pe litru pe care o aplică în weekenduri în unele stații. Astfel, prețurile benzinei și motorinei au scăzut cu câte 12 bani pe litru, ieftinire care a dus motorina la un preț de sub 7 lei pe litru, nivel sub care a ajuns pe 20 aprilie 2023 și peste care a revenit pe 5 august 2023.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, are sâmbătă  09 decembrie, următoarele prețuri: 6,44 lei pentru un litru de benzină standard și 6,95 lei pe litru în cazul motorinei standard.

 


Petrom a mai ieftinit motorina standard, vineri 08 decembrie, cu încă 5 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor. O reducere similară de preț a fost aplicată joi și marți după-amiază. În total au fost 4 reduceri de preț pentru motorina standard. Prețul benzinei standard a rămas neschimbat în această săptâmână, până sâmbătă când a scăzut cu 5 bani, și cu 12 bani în cazul stațiilor care aplică și reducerea promoțională de weekend.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins acum între 6,40 lei și 6,52 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 6,95 lei și 7,03 lei, prețuri valabile în weekend. Luni, când nu vor mai fi aplicate reducerile de 7 bani pe litru, motorina va costa din nou peste 7 bani pe litru în toate stațiile Petrom. Asta dacă nu scade din nou prețurile luni dimineată.

De la 1 noiembrie, zi în care motorina s-a ieftinit cu 7 bani pe litru și a scăzut sub 7,5 lei la multe stații, prețul benzinei a scăzut cu 37 de bani, iar al motorinei cu 54 de bani, fără a lua în calcul și promoțiile aplicate de Petrom la final de săptămână.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *