Încărcător unic pentru dispozitivele electronice în UE. Comisia de specialitate din Parlamentul European a votat pentru/ Mai e nevoie de un singur vot

Incarcator telefon pexels.com

Comisia de specialitate a Parlamentului European a votat cu o majoritate covârşitoare de voturi în favoarea propunerii Comisiei Europene privind adoptarea unui încărcător unic pentru dispozitivele electronice, în scopul reducerii deşeurilor, transmite News.ro. Conform estimărilor oficiale, în Europa sunt livrate anual jumătate de miliard de încărcătoare, care generează între 11.000 şi 13.000 de tone de deşeuri.

Cu 43 de voturi “pentru” şi 2 “împotrivă”, Comitetul pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor a adoptat o poziţie proprie vis-a-vis de propunerea adoptării unui singur tip de încărcător în UE, venită din partea Comisiei Europene.

Adoptarea în cadrul Comitetului reprezintă ultimul pas înainte de votul final, ce va avea loc luna viitoare în plenul Parlamentului European.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Dispozitivele electronice dotate cu baterie, de la smartphone-uri la laptopuri, trebuie să folosească standardul USB-C pentru încărcare. În acest fel, utilizatorii vor putea folosi un singur încărcător pentru toate gadgeturile, ceea ce va însemna mai puţine deşeuri generate în momentul cumpărării produselor noi.

Există şi o excepţie specificată în propunerea legislativă pentru dispozitivele care sunt prea mici pentru a avea o mufă USB-C, caz în care este permisă folosirea altul standard.

Totodată, comisia de specialitate a adăugat o prevedere proprie, legată de încărcătoarele wireles, care trebuie şi ele să faciliteze o „minimă interoperabilitate”. Această precizare era necesară pentru companii precum Apple, care ar fi putut alege încărcarea fără fire pentru a scăpa de implementarea formatului USB-C.

În plus, producătorii vor avea obligaţia de a include etichete clare pe ambalajele produselor, prin care să comunice dacă acestea vin sau nu însoţite de încărcătoare.

Conform estimărilor oficiale, în Europa sunt livrate anual jumătate de miliard de încărcătoare, care generează între 11.000 şi 13.000 de tone de deşeuri.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Asta e ca aia cu plasticul, ne vand zaharelul de 10 ani, inca te intreaba la Mega daca vrei punga … Plastic, evident. Doar ca acum iti trebuie 2, sa nu se rupa … Solutii Inovatoare !

    + ca magaria pe care a facut-o Apple, au adoptat-o si altii … de parca n-ai avea nevoie de incarcator la telefon. O Ticalosie de Nedescris.

    Si sa nu vorbim de calitatea alimentelor de la Mega … Mai au si pretul pe care-l au … Belgienii astia ar trebui luati in suturi.

  2. P.S. : E si Comisia Europeana Corupta … Vai, Mama, Mama. Doar ca pe astia nu-i mai ancheteaza nimeni, ca ei sunt Bossii. Restul sunt in stare de ebrietate sa miste.

    V-am zis ieri niste lucruri despre Olanda. Cat de Ipocriti sunt. Si inca nu s-a deschis Dosarul.

  3. Legat de ipocrizie, va mai dau o felie :
    https://braveneweurope.com/katin-vanden-heuvel-americas-hypocrisy-over-ukraine-and-spheres-of-influence

    Si putem continua pan’ la ultima picatura. (Cum ar fi cum interzice Olanda Africii sa-si creasca propriile legume, Europei sa-si detina Suveran Punctele Cheie etc.)

    Jurnalismul nu va muri vreodata la cata treaba are ! Din pacate, voi pareti foarte pasivi, nu va exprimati opinia, poate pt. ca lipseste … ori sunteti dati de partea ‘Status-Qvo’-ului.

    Sa mai vorbim c-ar trebui sa aveti articole de minimum 30 min. ‘reading time’ ? (daca ati fi seriosi)

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.