Incident grav la metrou: Două trenuri s-au lovit în stația Timpuri Noi, unul dintre trenuri intrând pe linie din sensul opus / Surse: Eroare de dirijare / AGIFER a deschis anchetă

Metrou Timpuri Noi

Două trenuri de metrou s-au tamponat, marți seară, la stația Timpuri Noi, unul dintre trenuri intrând pe linie pe sensul opus, un incident în urma căruia nu au fost victime. Sursele Metrorex indică o posibilă eroare de la dirijarea circulației, iar Ministerul Transporturilor prin AGIFER a deschis o anchetă. Într-o primă fază Metrorex a spus că este o „defecțiune tehnică”.

„Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER. Urmand ca organele abilitate sa investigheze evenimentul si sa dispuna masurile care se impun. Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupata de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor doua trenuri. Mentionam ca in urma acestui incident nu exista victime sau pagume materiale”,  a transmis Metrorex, după numeroase solicitări de clarificare a situației.

UPDATE 22.00 Ministerul Transporturilor a transmis în cele din urmă un punct de vedere, în care îi cere șefei Metrorex să îi prezinte un raport cu cauzele care au dus la incident și îi solicită ca astfel de situații să nu se mai repete.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, în această seară, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou, arată reprezentanții ministerului.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

UPDATE 20.33 Ministerul Transporturilor, în subordinea căruia funcționează Metrorex, a refuzat să dea un punct de vedere oficial. „Cum bine știți METROREX are conducere numită pe OUG 109. MTI nu poate să intervină în actul de management al companiei. Prin urmare conducerea executivă poate să vă ofere mai multe sau toate detaliile”, a fost răspunsul primit de la un reprezentant al ministerului.

UPDATE 20:13 Nu au fost oameni scoși din tunel, au declarat sursele G4Media.

UPDATE 20:07 Trenurile s-au lovit la viteză mică iar impactul nu a fost resimțit puternic, au declarat oameni care se aflau în metrou pentru G4Media. Nu există victime, a transmis Metrorex.

UPDATE 20:03 Oamenii au reclamat faptul că nu sunt informați în difuzoare cu privire la mersul metrourilor și când va fi remediată situația.

Precizările inițiale Metrorex: 

„Vă informăm că, din cauza unei defecțiuni tehnice, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se circulă, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în sistem pendulă”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *