India menține cotațiile petrolului la niveluri scăzute întrucât cumpără petrol din Rusia, spune ministrul indian al Petrolului/ “Lumea este recunoscătoare”

Hardeep Singh Puri ministrul indian al Petrolului Sursa foto: x.com/Hardeep Singh Puri @HardeepSPuri

India menține cotațiile globale ale țițeiului la niveluri accesibile prin cumpărarea de petrol din Rusia, a declarat ministrul indian al Energiei.

“Dacă începem să cumpărăm mai mult petrol din Orientul Mijlociu, prețul petrolului nu va fi de 75 sau 76 de dolari. Va fi de 150 de dolari”, a declarat acesta pentru CNBC, în marja conferinței India Energy Week din Goa. Ministrul s-a declarat încrezător că obiectivele Indiei în materie de energie regenerabilă “vor fi îndeplinite în totalitate”.

“Lumea este recunoscătoare Indiei întrucât cumpără petrol rusesc. Nu este vorba că nu vor ca noi să cumpărăm petrol rusesc”, a declarat ministrul indian al Petrolului și Gazelor Naturale, Hardeep Singh Puri.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

De la invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022, rafinăriile indiene au cumpărat petrol rusesc la preț redus. De atunci, Moscova a devenit principala sursă de țiței a Indiei, reprezentând aproximativ 36% din importurile de țiței ale națiunii sud-asiatice.

În consecință, importurile Indiei de petrol din Orientul Mijlociu au scăzut la un nivel record.

Prețurile petrolului au fost sub presiune în ciuda tensiunilor crescânde din Marea Roșie și a temerilor legate de extinderea conflictului din Orientul Mijlociu. O astfel de incertitudine ar împinge în mod normal prețurile la energie mai sus, dar câștigurile au fost limitate pe fondul producției record din SUA și al încetinirii economice globale în curs de desfășurare.

Ministrul indian a declarat că nu este “excesiv de îngrijorat” cu privire la faptul că va exista o creștere a prețurilor ca urmare a lipsei de disponibilitate sau a accesibilității petrolului.

“Adevărul este că jumătate din muncă se află în recesiune”, a spus el, adăugând că prețurile mai mari la petrol vor sfârși invariabil prin a deveni o “profeție care se autoîmplinește”, în care prețurile mai mari vor reduce cererea. India ar urma să fie cel mai mare motor de creștere a cererii globale de petrol în perioada 2023-2030, a anunțat miercuri Agenția Internațională pentru Energie într-un raport.

Premierul Narendra Modi a anunțat planuri de creștere a capacității anuale de rafinare a petrolului din această țară cu aproape 80%, până la 450 de milioane de tone, în ceea ce ar putea reprezenta o altă provocare pentru obiectivele Indiei în materie de energie regenerabilă.

India a stabilit un obiectiv aspirațional de a satisface 50% din cererea de energie electrică din surse regenerabile în 2030 și o tranziție de 100% către energia regenerabilă până în 2050. În prezent, 75% din energia totală a națiunii provine de la centrale pe cărbune.

Acestea fiind spuse, ministrul s-a declarat încrezător că țintele în materie de energie regenerabilă “vor fi îndeplinite în totalitate”.

“Suntem pe cale să ne îndeplinim obiectivele și le vom îndeplini pe toate înainte de termen”, a spus el, adăugând că multe dintre marile companii petroliere din India au obiective de reducere la zero a emisiilor de gaze cu efect de seră în 2035 și 2040.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: