Inflația din Marea Britanie a încetinit puternic în iulie, la 6,8%

Inflatie

Inflaţia generală a Regatului Unit a încetinit puternic în iulie, la 6,8% în termeni anuali, dar indicele de bază al preţurilor de consum a rămas neschimbat, ceea ce poate fi o problemă pentru Banca Angliei, transmite CNBC, conform News.ro.

Indicele preţurilor de consum a fost în concordanţă cu previziunile consensuale în rândul economiştilor chestionaţi de Reuters şi urmează unei cifre sub aşteptări, de 7,9%, consemnată în iunie.

Faţă de luna anterioară, IPC-ul general a scăzut cu 0,4% faţă de o prognoză de consens de -0,5%. Cu toate acestea, inflaţia de bază, care exclude preţurile volatile la energie, alimente, alcool şi tutun, a rămas la 6,9%, neschimbată faţă de iunie şi uşor peste previziunile consensului, de 6,8%.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

”Scăderea preţurilor gazelor şi energiei electrice a avut cele mai mari contribuţii la încetinirea indicilor CPIH şi IPC; Preţurile alimentelor au crescut în iulie 2023, dar cu mai puţin decât în iulie 2022, ceea ce a condus şi la o diminuare a ratelor anuale ale inflaţiei”, a spus Oficiul Naţional de Statistică.

”Hotelurile şi transportul de pasageri pe calea aerului au fost categoriile care au oferit cele mai mari contribuţii compensatorii în creştere la modificarea ratei.”

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. * Media Geometrica din toate salariile, descompui in procentele in care-i cheltuit, faci diferenta cu fiecare procent din anul precedent cu acelasi procedeu, recompui. @NasuiUSRSRL

    Si nu uitati ca inflatia are compounding ! Practic, tot ce inseamna ‘crestere’ este o mare basina astronomica, cea mai mare minciuna de pe Piata, alaturi de ‘Maica Domnului’ si ‘Dl. nostru Iisus Hristos’.

    Numere abuzate, singurul procent real este acela de ‘detinere'(ownership) din societate(orice forma de capital –tot ce poate fi tranzactionat).

    Si daca consideram singurul factor real al Capitalismului(Ownership-ul), Omenirea sta Foarte Prost. Asta e baza Economiei Reale si n-a fost vreodata diferit.

  2. **Media Geometrica este Imperativa pt. ca nu lucram cu totii in aceeasi Intreprindere pe acelasi Post, acelasi nr. de ore si acelasi ‘output’ ! Asta daca va pasa de rigoarea matematica si Adevar !

    Practic, pt. tot ce nu compara ‘mere cu mere din acelasi soi, acelasi pogon si acelasi sezon’ se foloseste Media Geometrica. Diferenta dintre aceste curbe (MA-MG) fiind Cioarda/Minciuna/Abuzul + Dobanda ! Just have a look where we are !

    Romania e caz favorit ca, in mod paradoxal, ‘comunismul’ a oferit fiecaruia o proprietate !

    Numerele astea de ‘ownership’ nu prea apar in Piata. Curios, nu ?

    Cititi ‘Vorbind cu fii-mea despre economie…’, nu exista lucrare mai concisa/subiect !

    Da, e scrisa de Atotdemonizatul care s-a luptat cu Establishment-ul; de altfel, unul dintre cei mai pertinenti oameni din domeniu.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.