INS: Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 3,5% în ianuarie față de aceeași lună a anului trecut

industrie, sudor Sursa foto: Pixabay

În luna ianuarie 2024, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), au crescut în termeni nominali, atât față de luna decembrie 2023  – cu 7,8%, cât și faţă de luna ianuarie 2023, cu 3,5%, arată datele Institutului Național de Statistică.

IComenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 7,8%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+11,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,7%) și în industria bunurilor intermediare (+5,2%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 8,7%.

Față de aceeași lună a anului precedent, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,5%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+10,7%). Scăderi s-au înregistrat în: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-17,9%), industria bunurilor de uz curent (-6,9%) și industria bunurilor intermediare (-3,6%).

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *