Înșelătorie cu o glumă din Seinfeld/ Un bărbat din New York a atras investiții de peste un milion de dolari într-o firmă fictivă cu nume inspirat din serial

Seinfeld Costanza Sursa foto: captură video

Un bărbat din New York a escrocat peste 1,3 milioane de dolari de la prieteni, vecini și investitori, printre altele, făcându-i să investească în proiecte imobiliare false care implicau o companie numită după o glumă din comedia clasică de televiziune „Seinfeld” și o criptomonedă fictivă, au declarat procurorii federali, potrivit CNBC.

Thomas John Sfraga, în vârstă de 55 de ani, din 2019 până în 2022 „s-a prezentat ca proprietar și director al mai multor afaceri, inclusiv Vandelay Contracting Corp. și Build Strong Homes LLC”, a precizat Parchetul federal din Brooklyn într-un comunicat.

„În serialul de televiziune «Seinfeld», personajul George Costanza a pretins în mod fals că a susținut un interviu pentru un loc de muncă la compania fictivă Vandelay Industries”, a precizat biroul. În episod, Costanza susține că a căutat un post de vânzător de latex.

Sfraga, care și-a asumat personalitatea criptografică „T.J. Stone”, s-a prezentat ca un antreprenor în serie cu experiență în dezvoltarea imobiliară, relații cu presa, podcasting și criptomonede, au precizat procurorii, inclusiv în calitate de gazdă sau maestru de ceremonii ale evenimentelor cu criptomonede din New York.

Procurorii au declarat că Sfraga a promis victimelor randamente investiționale de până la 60% în trei luni, dar în realitate a folosit banii în propriul beneficiu „pentru a plăti cheltuieli și pentru a plăti victimele anterioare și asociații de afaceri”.

Sfraga, care locuiește în Brooklyn, a pledat vinovat joi la tribunalul federal din Brooklyn pentru fraudă electronică, au declarat procurorii.

El riscă o pedeapsă maximă posibilă de 20 de ani de închisoare, pe lângă faptul că i se va ordona să plătească despăgubiri de peste 1,3 milioane de dolari.

 

Sursa foto: captură video

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *