Inteligența artificială va depăși inteligența umană în următorii zece ani, susține un om de afaceri din Japonia

viitor, inteligenta artificiala, creier, computer Sursa foto: Pixabay

Masayoshi Son, directorul general al companiei japoneze Softbank, a îndemnat companiile japoneze să adopte inteligența artificială sau riscă să rămână în urma progresului. Directorul general al Softbank, Masayoshi Son, a declarat miercuri că este de părere că inteligența artificială (AI) va depăși inteligența umană în decurs de un deceniu, îndemnând companiile japoneze să o adopte sau să rămână în urmă, scrie Euronews.com.

Son, vorbind la o conferință corporatistă la Tokyo, a declarat că „inteligența generală artificială va depăși de 10 ori inteligența totală a omenirii în 10 ani”.

Aceasta va afecta toate industriile, de la transporturi și produse farmaceutice la finanțe, producție, logistică și altele, iar companiile și oamenii care lucrează cu inteligența artificială vor fi lideri în următorii 10-20 de ani, a spus Son.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Son, care a fondat SoftBank și este o figură importantă în lumea afacerilor din Japonia, s-a bucurat atât de victorii, cât și de înfrângeri în portofoliul său de investiții în tehnologie. El a profitat de potențialul internetului cu zeci de ani în urmă, iar acum caută să investească în companii legate de inteligența artificială.

Preocupări legate de inteligența artificială generativă

La summitul de la Hiroshima din luna mai, liderii Grupului celor Șapte au convenit să promoveze o inteligență artificială fiabilă, iar guvernul japonez încearcă să participe la elaborarea unor norme internaționale pentru a obține o utilizare fiabilă a inteligenței artificiale.

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat duminică, în cadrul unui forum științific organizat la Kyoto, că recunoaște un mare potențial pentru IA generativă și speră că aceasta va contribui la o societate și mai comodă.

Dar a remarcat, de asemenea, necesitatea de a aborda preocupările legate de dezinformare și de riscurile la adresa vieții private și a drepturilor de autor.

Son a spus că Japonia nu ar trebui să repete greșeala din trecut de a rămâne în urmă în era internetului, avertizând împotriva reticenței unor companii din cauza fricii de scurgeri de date și a altor posibile riscuri.
SoftBank a extins recent listarea pe Nasdaq a filialei sale de cipuri Arm Holding Plc, pe care Son a achiziționat-o în 2016. Son a declarat că unitatea britanică va fi esențială pentru dezvoltarea inteligenței artificiale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: