Investiție de 400 de milioane de euro, într-o fabrică de tractoare, în Arad / 400 de mașini agricole vor fi produse anual, începând din 2023

SYN_TRAC_07 tractor austria Sursa foto: Syn Trac

O nouă fabrică de tractoare va fi construită în vestul țării, la Ghioroc, în județul Arad,  investiția ridicându-se la peste 400 de milioane de euro, iar primul tractor va ieși pe poarta uzinei în luna octombrie 2023, informează Economica.

Compania austriacă Syn Trac este cea care va începe construirea fabricii, iar aici vor lucra circa 600 de locuri de muncă.

Managerul consorţiului de firme care vor activa la Ghioroc, Patrick Monac, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în viitoarea fabrică locală se vor asambla anual circa 400 de tractoare, care vor fi livrate în special în Europa de Est.

Compania va colabora cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad pentru pregătirea studenţilor care vor lucra în domeniu, aceştia urmând să beneficieze de burse de studiu.

În acelaşi parc industrial vor mai fi construite, între altele, un depozit regional de medicamente şi o fabrică de conserve alimentare.

Sursa foto: Syn-rac.at

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *