Investiție în plină criză a cipurilor. Intel Corp anunță un proiect 20 de miliarde de dolari într-un centru de producție în SUA (Reuters)

Intel Core pixabay.com

Intel Corp va investi 20 de miliarde de dolari în două noi fabrici din Ohio pentru a produce cipuri avansate, a declarat vineri compania, transmite Reuters. Acesta ar fi primul pas către un „mega-site” care poate găzdui opt fabrici de cipuri, care costă 100 de miliarde de dolari.

Investiția planificată include 3.000 de locuri de muncă permanente și 7.000 de locuri de muncă în construcții pe terenul din comitatul Licking, chiar în afara orașului Columbus.

Directorul executiv Pat Gelsinger conduce planurile de extindere ale Intel, în special în Europa și Statele Unite, în încercarea de a face față concurenței cu rivalii la nivel mondial și să răspundă la deficitul de microcipuri.

„Aceste fabrici vor crea un nou epicentru pentru fabricarea de cipuri avansate în SUA, care va consolida traseul intern al Intel de la laborator la fabrică”, a spus Gelsinger, într-un comunicat.

Producătorii de cipuri se străduiesc să crească producția, după ce producătorii din întreaga lume, de la mașini la produse electronice de larg consum, s-au confruntat cu o penurie de cipuri. De asemenea, Intel încearcă să-și recâștige poziția de producător al celor mai mici și mai rapide cipuri în fața liderului actual TSMC, care are sediul în Taiwan.

Totuși, planurile Intel pentru noi fabrici nu vor atenua criza actuală, deoarece astfel de complexe necesită ani de zile pentru a se construi, punctază Reuters. Gelsinger a spus anterior că se aștepta ca deficitul de cipuri să dureze până în 2023.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *