Italienii de la Webuild, fostă Astaldi, au blocat conturile Metrorex pentru o datorie de 21 milioane euro. Probleme cu plata salariilor

Metrou CAF

Webuild, fosta Astaldi, a reușit să blocheze conturile Metrorex în urma unei decizii în instanță luată pentru că regia de metrou avea o datorie veche de 21 milioane euro la constructorul Metroului de Drumul Taberei, relatează Gândul . În acest moment, Metrorex, companie din subordinea Ministerului Transporturilor, nu poate face plăți.

Informația a fost confirmată și de către Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex.

„Este vorba de o sumă de 108 milioane de lei (21 de milioane de euro), bani care provin din claim-uri de pe Magistrala 5, pe care le solicită compania Webuild. Suma provine de la lucrări din anul 2011”, a declarat Mihai Barbu pentru Gândul. Președintele CA Metrorex susține că a fost contestată decizia de poprire a conturilor obținută de Webuild.

“Așteptăm o decizie. Sperăm noi să fie favorabilă, adică să se suspende decizia definitivă obținută de Webuild. Apoi, trebuie să facem toate demersurile ca să obținem banii ca să plătim această datorie. Există o decizie definitivă a instanței în acest sens. Trebuie să vedem cum putem plăti în continuare salariile oamenilor. Cert este că în prezent avem o problemă, nu putem face plăți. Banii pentru plata datoriei trebuie să-i luăm de la Ministerul Transporturilor”, a mai declarat Mihai Barbu.

Conturile Metrorex au mai fost blocate și în 2019, tot de către Astaldi (în prezent Webuild), pentru o sumă de 94 de milioane de lei.

Astaldi era acuzată atunci că a încetinit drastic lucrările la Magistrala 5, linie care a întârziat foarte mult.

Magistrala 5 a fost construită de asocierea Astaldi (în prezent Webuild), FCC Construccion, Delta ACM și A.B. Construct.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *