Japonia restricționează exporturile de semiconductori către Rusia după impunerea de noi sancțiuni

Redacția feb. 25, 2022 0 comentarii
chip

Japonia s-a alăturat națiunilor occidentale pentru a impune sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei în urma invaziei Ucrainei de către Moscova, inclusiv controale la exportul de semiconductori și echipamente militare,, scrie Financial Times.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a avertizat că ofensiva rusă a fost o încălcare clară a dreptului internațional. El a adăugat că criza ar putea avea implicații pentru țările asiatice, liderii politici fiind îngrijorați de postura din ce în ce mai agresivă a Chinei și de pretențiile acesteia asupra Taiwanului.

Pachetul de sancțiuni include o suspendare a eliberării vizelor pentru anumite persoane și entități rusești și o înghețare a activelor deținute de instituțiile financiare ruse, precum și restricții privind exporturile de articole precum semiconductori.

„Invazia Rusiei este o încercare unilaterală de a schimba status quo-ul și este o încălcare a dreptului internațional. Este total inacceptabil și condamnăm acest lucru dur”, a spus Kishida.

Sancțiunile de vineri se bazează pe măsurile anunțate la începutul săptămânii, care au inclus o interdicție a emisiunii de obligațiuni suverane rusești.

Kishida a spus că sancțiunile economice împotriva Rusiei nu vor împiedica în mod direct aprovizionarea cu energie. El a spus că guvernul și sectorul privat au stocuri de țiței în valoare de aproximativ 240 de zile și că companiile de electricitate și gaze au rezerve de gaze naturale lichefiate pentru două până la trei săptămâni.

Sursa: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *