Joe Biden vrea să majoreze impozitele pentru 0,3% dintre cei mai bogați americani: “Recompensarea muncii, nu doar a bogăției”

Joe Biden si Barack Obama

Președintele american Joe Biden vrea să majoreze impozitele pe veniturile din capital pentru cei mai bogați 0,3% dintre americani, a confirmat luni Casa Alba, citată de publicația boursorama.com.

Această majorare de impozit se înscrie într-o vastă reformă fiscală care vizează “recompensarea muncii, și nu doar a bogăției”, a afirmat Brian Deese, consilier economic principal al lui Joe Biden.

Proiectul de reformă, care va declanșa cel mai probabil o luptă aprigă în Congres, va viza doar contribuabilii care câștigă peste un milion de dolari pe an, a precizat el.

Potrvit acestuia, doar 0,3% dintre contribuabili, respectiv 500.000 de gospodării, vor fi vizați. “Pentru 997 de familii dintr-o 1.000, această schimbare nu va avea niciun impact”, a continuat consilierul.

Presa americană vorbește despre o dublare practic a acestei taxe, de la 20% la 39,6%.

Această reformă fiscală vizează finanțarea “American Families Plan” (“Proiectul pentru familiile americane”), un ansamblu de investiții centrate pe copii, familie și sănătate și ale cărui mari linii urmează a fi prezentate de președinte miercuri seara, în primul său discurs în fața Congresului.

Acest pproiect este a doua componentă a unui vast plan, în condițiile în care prima este concentrată pe infrastructuri, cu o valoare de 2.300 miliarde dolari în opt ani.

Joe Biden a propus, pentru finanțare, majorarea de la 21% la 28% a impozitelor pe companii, compensând parțial reducerea acordată de președintele Donald Trump.

Washingtonul militează în cadrul G20 pentru un acord privind instituirea unui impozit minim pe companii, care ar urma să fie identic pentru țările semnatare.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *